YouTube Kids este disponibil în browserele web

YouTube Kids este disponibil în browserele web
scris 3 sep 2019

Versiunea de YouTube creată special pentru cei mici are acum un site web ce poate fi accesat în browser la adresa youtubekids.com.

Ca și aplicația YouTube Kids, noul site filtrează conținutul pentru a nu le permite celor mici să acceseze clipuri neadecvate. De asemenea, părinții își pot direcționa copiii către anumite categorii de filmări și pot monitoriza conținutul vizionat de aceștia.

Pentru început, youtubekids.com, nu poate fi folosit pe bază de cont, opțiunile și setările realizate fiind salvate exclusiv pe baza cookie-urilor. Ulterior, YouTube va adăuga și această facilitate.

Pentru a deosebi părintele de copil, noul site îi cere adultului să completeze rezultatul corect al unui calcul matematic, precum 6 x 5, presupunându-se că cei mici nu cunosc tabla înmulțirii.

Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud CITEȘTE ȘI Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud

Însă, dacă copilul este suficient de perspicace pentru a căuta răspunsul pe Google, acesta ar putea folosi site-ul cu drepturile de filtrare a conținutului ale adultului.

Printre opțiunile parentale disponibile se numără dezactivarea funcției de căutare, cea care ar putea scoate la iveală conținut nepotrivit pentru cei mici.

Lansarea site-ului vine cu puțin timp înainte ca FTC să anunțe amendarea Google cu mai multe milioane de dolari după ce s-a constatat că YouTube nu a respectat legislația privind protecția copiilor din Statele Unite.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
youtube
copii