YouTube Kids este disponibil în browserele web

YouTube Kids este disponibil în browserele web
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 sep 2019

Versiunea de YouTube creată special pentru cei mici are acum un site web ce poate fi accesat în browser la adresa youtubekids.com.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca și aplicația YouTube Kids, noul site filtrează conținutul pentru a nu le permite celor mici să acceseze clipuri neadecvate. De asemenea, părinții își pot direcționa copiii către anumite categorii de filmări și pot monitoriza conținutul vizionat de aceștia.

Pentru început, youtubekids.com, nu poate fi folosit pe bază de cont, opțiunile și setările realizate fiind salvate exclusiv pe baza cookie-urilor. Ulterior, YouTube va adăuga și această facilitate.

Pentru a deosebi părintele de copil, noul site îi cere adultului să completeze rezultatul corect al unui calcul matematic, precum 6 x 5, presupunându-se că cei mici nu cunosc tabla înmulțirii.

Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud CITEȘTE ȘI Windows 10 va putea fi reinstalat direct din cloud

Însă, dacă copilul este suficient de perspicace pentru a căuta răspunsul pe Google, acesta ar putea folosi site-ul cu drepturile de filtrare a conținutului ale adultului.

Printre opțiunile parentale disponibile se numără dezactivarea funcției de căutare, cea care ar putea scoate la iveală conținut nepotrivit pentru cei mici.

Lansarea site-ului vine cu puțin timp înainte ca FTC să anunțe amendarea Google cu mai multe milioane de dolari după ce s-a constatat că YouTube nu a respectat legislația privind protecția copiilor din Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
copii