Zitec previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% în 2024 și atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România

Zitec previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate cu 20% în 2024 și atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România

Alex Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2024

Zitec, jucător în domeniul IT și soluții de transformare digitală din România, previzionează o creștere a cifrei de afaceri consolidate de 20% în 2024, demonstrând stabilitate și rezistență în contextul economic actual. Verticalele care au înregistrat cele mai semnificative creșteri în primul trimestru al anului 2024 au fost Retail cu o creștere de 15%, zona de licitații publice, dar și zone noi care au beneficiat de mai mult interes anul acesta, precum Data & Inteligență Artificială (AI). 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Unul dintre pilonii creșterii Zitec este consolidarea portofoliului de clienți, atât pe plan local, cât și internațional. 

Google cumpără compania de virtualizare Cameyo CITEȘTE ȘI Google cumpără compania de virtualizare Cameyo

O altă direcție de dezvoltare accelerată anul acesta este transformarea digitală a serviciilor publice. Până în prezent Zitec a participat la peste 20 de  licitații publice, înregistrând o rată de succes de 30%. 

Totodată, compania atrage atenția asupra provocărilor din industria IT din România și măsurilor fiscale luate de Guvernul României în 2023 care încă produc efecte  negative asupra mediul de business și a angajaților din acest sector.

„Suntem încrezători în creșterea și dezvoltarea Zitec pe parcursul anului 2024, dar privim cu prudență spre viitor și atragem atenția asupra provocărilor persistente din industria IT din România.” declară Alex Lăpușan, CEO și co-fondator Zitec. „Îngrijorările noastre vin pe fondul scăderii globale a cererii de servicii IT și eliminarea abruptă, din 2023, a scutirilor fiscale pentru angajații IT, o decizie guvernamentală ce încă produce efecte negative semnificative în lipsa unor politici care sa compenseze acest impact. Este imperativ ca statul roman sa sprijine mult mai puternic activitățile de Cercetare-Dezvoltare, măcar la nivelul țărilor concurente din regiune”,  adaugă Alex Lăpușan.

viewscnt
Afla mai multe despre
zitec
it