Londra și Riadul vizează un parteneriat comercial și investiții de peste 70 de miliarde de euro în următorii ani

Londra și Riadul vizează un parteneriat comercial și investiții de peste 70 de miliarde de euro în următorii ani

Mohamed ben Salman

Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2018

Marea Britanie și Arabia Saudită și-au exprimat ambiția unui parteneriat comercial și unor investiții în valoare totală de 65 de miliarde de lire sterline (72,8 miliarde de euro) în anii următori, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul britanic consideră că această perspectivă constituie un semn al încrederii în economia Regatului Unit înainte de Brexit, scrie News.ro.

Anunțul a fost făcut în urma unei întâlniri între premierul britanic Theresa May și prințul moștenitor saudit Mohamed ben Salman, aflat în vizită la Londra.

”Întâlnirea s-a tradus într-un angajament care marchează schimburi comerciale și oportunități de investiții în jur de 65 de miliarde de lire sterline în următorii ani, inclusiv investiții directe în Regatul Unit și noi achiziții din partea întreprinderilor publice saudite pe lângă întreprinderi britanice”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al lui May.

Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei CITEȘTE ȘI Hidroelectrica a obținut cel mai mare profit brut din istoria companiei

”Acest lucru constituie un impuls semnificativ pentru prosperitatea Regatului Unit și o demonstrație clară a solidei încrederi internaționale în economia noastră, în timp ce ne pregătim să părăsim Uniunea Europeană (UE)”, a adăugat el.

Londra, care întreține vechi legături în domeniile Apărării și securității cu Riadul, caută parteneri comerciali în perspectiva ieșirii sale din UE, prevăzute într-un an.

Arabia Saudită vrea să atragă investitori străini, promovându-și binefacerile recentelor sale reforme.

Cei doi lideri și-au exprimat totodată viziunea comună cu privire la necesitatea de a acționa împreună în vederea stopării influenței Iranului în regiune.

Arabia Saudită și Iranul poartă un război cu scopul de a-și afirma influența, prin intermediul teatrelor de război din regiune, în Siria, Irak și Yemen - unde saudiții conduc o coaliție ce luptă împotriva unor miliții șiite hithi, aliniate Teheranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii
londra
riad