Încrederea britanicilor în media s-a prăbușit

 Încrederea britanicilor în media s-a prăbușit
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 oct 2020

Mai puțin de jumătate dintre britanici au încredere în organizațiile de presă ca sursă de informare în legătură cu pandemia de COVID-19, conform unui raport al Institutului Reuters pentru Studierea Jurnalismului, transmite marți Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nivelul de încredere s-a prăbușit pe perioada pandemiei și aproximativ 8 milioane de britanici sunt în prezent expuși riscului de a fi mai puțin informați, neinformați sau greșit informați despre această maladie virală, într-o perioadă în care autoritățile se confruntă cu un al doilea val de infectări, se precizează în raport, scrie Agerpres.

Profit Health Forum - Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, intrăm în logica medicinei de dezastre. Se poate ajunge și la 100 de cazuri zilnic la ATI! CITEȘTE ȘI Profit Health Forum - Raed Arafat: Nu mai vorbim de epidemiologie, intrăm în logica medicinei de dezastre. Se poate ajunge și la 100 de cazuri zilnic la ATI!

"Creșterea semnificativă a numărului de persoane vulnerabile în fața dezinformării înseamnă că Regatul Unit este insuficient echipat pentru a se confrunta cu criza comunicării legată de coronavirus în perioada celui de-al doilea val și a iernii care se apropie", a declarat directorul institutului, Rasmus Kleis Nielsen.

Încrederea în organizațiile de presă ca surse despre pandemie a scăzut la 45% în august față de 57% în aprilie. Accesarea zilnică a știrilor privind COVID-19 a scăzut cu 24% în aceeași perioadă de timp, ajungând la 55% față de 79% în aprilie, se mai precizează în raport.

Dacă majoritatea britanicilor sunt în continuare bine informați, o minoritate semnificativă - de aproximativ 20 de milioane de oameni - sunt de părere că nici media și nici guvernul nu au reușit să explice care ar trebui să fie răspunsul oamenilor în fața acestui virus.

Institutul Reuters pentru Studierea Jurnalismului este un centru de cercetare din cadrul Universității Oxford care urmărește tendințele din media. Fundația Thomson Reuters, brațul filantropic al organizației Thomson Reuters, finanțează Institutul Reuters.

viewscnt
Afla mai multe despre
media
marea britanie