Ministerul Comunicațiilor propune ca Radiocom să transmită fără plată doar programele TVR

Ministerul Comunicațiilor propune ca Radiocom să transmită fără plată doar programele TVR
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 aug 2017

Ministerul Comunicațiilor propune ca Societatea Română de Radiocomunicații (Radiocom) să transmită în regim ”free to air”(transmisia necriptată a programelor – n.r.), fără plată, doar programele Societății Române de Televiziune (TVR), în condițiile lipsei interesului televiziunilor private, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern lansat în dezbatere publică.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

România s-a angajat în fața Uniunii Europene (UE) să implementeze un program de tranziție de la televiziunea analogică la televiziunea digitală terestră, program care ar fi trebuit finalizat în iunie 2015, conform Acordului Geneva 2006 semnat de România și a strategiei din acest domeniu adoptate de guvern, scrie News.ro.

În vara anului trecut, conducerea Radiocom estima că, până la finalul lui 2016, cel puțin 90% din populația țării va avea acces la televiziunea digitală terestră.

Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România CITEȘTE ȘI Taxify, concurentul Uber în București, a încheiat o înțelegere cu operatorul chinez de ridesharing Didi, corespondentul Uber din China, cu care va ataca și piața din România

În prezent, lipsa interesului din partea radiodifuzorilor privați, de a fi transmiși, la nivel național, ”free to air” și fără plată, prin intermediul multiplexurilor (MUX), a obligat ministerul să schimbe strategia referitoare la tranziția către televiziunea digitală.

Multiplexul digital reprezintă un grup de programe de radiodifuziune și televiziune, servicii multimedia și alte date transmise de la stațiile de emisie către utilizatorii finali pe cale radio.

Astfel, potrivit proiectului de lege, Radiocom va transmite în acest regim doar programele TVR. În acest sens, va fi necesară introducerea unui capitol separat, la bugetul TVR, ”pentru plata închirierii stațiilor și circuitelor datorată agenților economici din sistemul comunicațiilor (...)”.

”Titularul licenței de utilizarea a frecvenței în sistem radio terestru de televizuune digitală, prin promovarea acestui act normativ, va avea astfel ca obligație, să transmită, în aceleași condiții free to air și fără plată, doar posturile publice de televiziune”, se arată în nota de fundamentare.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul comunicatiilor
radiocom
tvr