Netflix, dat în judecată de abonații ruși pentru suspendarea serviciului de streaming în țara lor

Netflix, dat în judecată de abonații ruși pentru suspendarea serviciului de streaming în țara lor
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 apr 2022

Clienți ruși ai Netflix au dat în judecată platforma pentru 60 de milioane de ruble (733.772 de dolari sau 677.071 de euro) pentru suspendarea serviciului de streaming în țara lor, ca urmare a campaniei militare ruse din Ucraina, a informat agenția oficială TASS, citată de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Plângerea colectivă a fost depusă la tribunalul raional Hamovniceski din Moscova, a declarat avocatul Konstantín Lukoianov, scrie Agerpres.

PROFIT NEWS TV Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia: Soluția pentru lipsa forței de muncă e importul de personal. Sunt obedienți, ascultă ceea ce le spui și execută CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Horia Szabo, Proprietar Conacul Archia: Soluția pentru lipsa forței de muncă e importul de personal. Sunt obedienți, ascultă ceea ce le spui și execută

"Azi prezentăm o plângere colectivă împotriva serviciului american Netflix în fața Tribunalului raional Hamovniceskidin Moscova. Plângerea se bazează pe încălcarea drepturilor utilizatorilor în relație cu refuzul unilateral al Netflix de a presta servicii în Rusia", a precizat avocatul.

"Suma în această primă etapă se ridică la 60 de milioane de ruble", a explicat avocatul rus.

Netflix a anunțat la începutul lunii martie suspendarea operațiunilor sale în Rusia, ca protest pentru ceea ce Kremlinul numește "operațiune specială militară" în Ucraina.

Netflix și-a lansat serviciul local în urmă cu aproape un an și are doar un milion de abonați în Rusia, un procent infim dintre cei peste 222 de milioane de abonați din întreaga lume.

În prealabil platforma anunțase că paralizează întreaga sa activitate de producție și achiziție de conținuturi din Rusia după ofensivă militară rusă din Ucraina.

Compania are în derulare patru proiecte originale în limba rusă, inclusiv mult-așteptatul serial "Anna K", inspirat din romanul "Anna Karenina" de Lev Tolstoi, și "Zato", o producție a cărei acțiune se desfășoară în perioada destrămării Uniunii Sovietice.

viewscnt
Afla mai multe despre
netflix
rusia
abonati