Publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc va fi interzisă

Publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc va fi interzisă
scris 17 oct 2018

 

Operatorilor de jocuri de noroc le va fi interzisă publicitatea pentru bonusuri, promoții sau jack-pot-uri, prin afișarea în exteriorul locațiilor destinate acestor jocuri, conform unui proiect de lege aprobat miercuri de Parlament și care mai trebuie doar promulgat de președintele Iohannis.

Interdicția a fost introdusă de deputați la un proiect de lege pentru aprobarea unei ordonanțe de urgență din 2015 privind jocurile de noroco, prin care Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN) era stabilit ca funcționând în coordonarea prim-ministrului, prin Cancelaria celui din urmă. Prin aceeași ordonanță, Loteria Română, una dintre cele mai valoroase companii românești, era trecută de la Ministerul Finanțelor la Oficiul Jocurilor de Noroc, care, pentru o perioadă tranzitorie de maximum 4 ani, exercită  drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al statului român la Loterie.

În calitate de for decizional al Parlamentului, Camera Deputaților a adoptat ordonanța de urgență, dar cu unele modificări și noi prevederi privind jocurile de noroc, printre care și prevederea interdicției publicității exterioare la bonusuri și promoții acordate participanților la jocuri de noroc.    

DOCUMENT Plan pentru interzicerea oricărei publicități comerciale în școli: Campaniile de promovare transformă școala în talcioc CITEȘTE ȘI DOCUMENT Plan pentru interzicerea oricărei publicități comerciale în școli: Campaniile de promovare transformă școala în talcioc

”Se interzice afișarea în exteriorul locațiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoții sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, este noua prevedere aprobată de legislativ.

Deputații din comisia de specialitate au justificat măsura prin faptul că urmărește în primul rând protecția consumatorilor din domeniu, ”în sensul în care prin afișarea în exteriorul locațiilor a unor promoții reale sau simulate, jucătorilor li se induce senzația ca pot câștiga mult mai mult la unii operatori, ceea ce duce la practici de încurajare a jocului”.

Ford Motor Co. își schimbă agenția de creație la nivel global. Contul companiei auto, important pentru industria publicității, ajunge la BBDO, care înlocuiește WPP CITEȘTE ȘI Ford Motor Co. își schimbă agenția de creație la nivel global. Contul companiei auto, important pentru industria publicității, ajunge la BBDO, care înlocuiește WPP

Aleșii mai susțin că astfel de practici nu sunt uniforme și pot da naștere la aspecte de neconcurențialitate între operatori.

Proiectul de lege va fi trimis spre promulgare președintelui Iohannis, urmând ca după publicarea în Monitorul Oficial să intre în vigoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri
noroc
publicitate
bonusuri
promotii
jack pot
afisare
exterior
interzis
parlament