Site-ul de știri VTimes din Rusia se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătății"

Site-ul de știri VTimes din Rusia se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătății"
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iun 2021

Website-ul rus de știri VTimes a anunțat că se închide după ce a fost desemnat "agent al străinătății" de către autorități luna trecută, în cadrul extinderii măsurilor de represiune împotriva mass-media critice față de Kremlin, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VTimes a declarat că această desemnare i-a speriat partenerii, i-a ruinat afacerea și a făcut mai dificilă difuzarea știrilor, scrie Agerpres.

Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte CITEȘTE ȘI Grupul Tinmar și-a propus susținerea în continuare a invesțiilor în sectorul energiei regenerabile, atât prin achiziția de parcuri funcționale cât și prin dezvoltarea unor noi proiecte

Rusia folosește denumirea de "agent al străinătății" pentru a eticheta organizații finanțate din străinătate despre care spune că sunt angajate în activitatea politică. Termenul are o conotație negativă din epoca sovietică și îi supune pe cei desemnați la o verificare birocratică suplimentară.

Această desemnare obligă site-urile vizate să publice o notă de 24 de cuvinte anunțând că sunt distribuite de o companie media ce "îndeplinește funcția de agent al străinătății".

VTimes a fost înființat anul trecut de un grup de jurnaliști care și-au dat demisia de la Vedomosti, un cotidian economic de top, după ce l-au acuzat pe noul redactor-șef că a introdus cenzură pro-Kremlin.

Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor CITEȘTE ȘI Prima zi din iulie vine cu noi schimbări pe piața energiei electrice. Asigură-ți un preț fix avantajos pentru anul contractual următor

"Eticheta de 'agent al străinătății' a distrus modelul de afacere al VTimes - și noi am creat acest site de știri ca o afacere", a declarat VTimes într-un comunicat. "Agenții de publicitate și partenerii nu înțeleg cum să lucreze cu un 'agent al străinătății' și nu îi putem judeca pentru aceasta", conchide VTimes în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
vtimes
rusia