The Telegraph va fi scos la vânzare

The Telegraph va fi scos la vânzare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 iun 2023

Cotidianul britanic The Telegraph, precum și ediția sa de duminică The Sunday Telegraph și revista The Spectator, vor fi scoase la vânzare, ca urmare a datoriilor neplătite de compania mamă, a anunțat Bank of Scotland, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Bank of Scotland - față de care grupul este îndatorat - a declarat pentru AFP că, din cauza datoriilor restante și fără niciun semn de rambursare, Bank of Scotland nu a avut, din păcate, de ales decât să numească administratori de insolvență pentru B.UK. Limited”, societatea-mamă care controlează Telegraph Media Group, deținută de bogata familie Barclay, scrie News.ro.

Postul Profit News TV se menține în TOP 5 la nivel național al celor mai citate surse de televiziune, depășind PRO TV CITEȘTE ȘI Postul Profit News TV se menține în TOP 5 la nivel național al celor mai citate surse de televiziune, depășind PRO TV

Bank of Scotland explică faptul că este un „act de ultimă instanță”, din cauza lipsei unui acord cu grupul pentru rambursarea datoriilor.

Potrivit presei britanice, valoarea datoriei este de aproximativ un miliard de lire sterline (1,16 miliarde de euro).

Banca a desemnat societatea AlixPartners drept administrator. AlixPartners a precizat că procedura nu va împiedica activitatea publicațiilor care va continua „în mod normal”.

Potrivit AlixPartners, Howard și Aidan Barclay au fost revocați din funcțiile lor de directori la Telegraph Media Group și la revista The Spectator.

Potrivit experților din industrie, valorile mobiliare ar putea fi între 500 și 600 de milioane de lire sterline (581 până la aproape 700 de milioane de euro).

„După cum a precizat AlixPartners, această situație nu are nicio legătură cu sănătatea financiară sau cu performanța afacerilor Telegraph și Spectator”, a răspuns familia Barclay, subliniind că discuțiile cu banca continuă.

Frații gemeni Frederick și David Barclay, care au murit în 2021, au cumpărat în 2004 ziarele grupului The Telegraph cu 665 de milioane de lire sterline (773 de milioane de euro).

Cei doi frați au construit un vast imperiu care a început cu hoteluri și s-a extins în comerț și media.

viewscnt
Afla mai multe despre
the telegraph
marea britanie