VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA

VIDEO Reclama Apple la noul iPad stârnește furia unor artiști care se simt amenințați de IA
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 mai 2024

Reclama la noul iPad Pro, în care diferite obiecte reprezentând creativitatea umană sunt zdrobite și înlocuite de noua tabletă de la Apple, a stârnit furia mai multor artiști la adresa inteligenței artificiale (IA), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

"Distrugerea experienței umane, mulțumită Silicon Valley", a reacționat actorul britanic Hugh Grant, pe rețeaua X (fostă Twitter).

Aproape 1.000 de localități, inclusiv sate, vor fi conectate la rețele de internet de mare viteză, într-un proiect de 100 milioane euro. Oportunități pentru firme de orice dimensiune CITEȘTE ȘI Aproape 1.000 de localități, inclusiv sate, vor fi conectate la rețele de internet de mare viteză, într-un proiect de 100 milioane euro. Oportunități pentru firme de orice dimensiune

Hugh Grant a publicat această postare drept răspuns la mesajul lui Tim Cook, șeful Apple, care a prezentat marți noile tablete ale companiei.

"Iată noul iPad Pro: cel mai subțire produs pe care l-am creat vreodată, cel mai avansat ecran pe care l-am produs vreodată, cu puterea incredibilă a cip-ului M4. Imaginați-vă toate lucrurile pe care le va crea", a spus Cook.

Apple a vorbit foarte puțin despre IA și nu a menționat IA generativă, însă această tehnologie - care face posibilă producerea unei game variate de conținut (texte, imagini, videoclipuri, muzică și altele) la o simplă solicitare formulată în limbajul uzual - stârnește îngrijorare în rândul artiștilor, scrie Agerpres.

Actorii și scenariștii de la Hollywood au intrat în grevă timp de câteva luni, cerând în special protecția împotriva IA generative.

În reclama Apple, un metronom, cutii de vopsea, un pian, un juke-box, un manechin, un glob terestru, o sculptură, aparate foto, cărți și multe alte obiecte sunt zdrobite încet de o presă hidraulică uriașă.

Aceasta se ridică apoi pentru a scoate la iveală, în locul instrumentelor muzicale și a altor obiecte de creație, un iPad Pro.

Toate pe sunetul melodiei pop nostalgice "All I Ever Need is You" de la Sonny & Cher.

FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România CITEȘTE ȘI FOTO TikTok a câștigat bătălia atenției în România. 2024 - primul an când TikTok va depăși Facebook în România

"Cine are nevoie de viața umană și de tot ceea ce o face să merite trăită? Cufundă-te în acest simulacru digital și dă-ne sufletul tău. Cu stimă, Apple", a scris într-un mesaj ironic postat pe X Ed Solomon, scenaristul "Men in Black".

Numeroși autori și artiști au depus plângeri împotriva unor mari jucători din acest sector, precum OpenAI (ChatGPT), acuzându-i că le-au jefuit operele pentru a-și antrena modelele generative de IA.

Reed Morano, care a regizat primele episoade din "The Handmaid's Tale", producătorul Cheo Hodari Coker ("Creed II", "Luke Cage") și actrița și realizatoarea de film Justine Bateman ("Family Ties", "Desperate Housewives", "Californication"...) s-au numărat, de asemenea, printre cei care au reacționat la reclama Apple.

De altfel, Bateman a distribuit o versiune a reclamei, care se derulează în sens invers, cu mesajul "Tim Cook, cineva ți-a corectat reclama".

Apple nu a răspuns imediat unei solicitări formulate de AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
ipad
reclama