Ziarul Ring renunță la print și rămâne doar în online

Ziarul Ring renunță la print și rămâne doar în online
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 iun 2016

Ziarul Ring va publica ultimul număr tipărit, vineri, urmând să funcționeze doar prin site-ul dedicat, cu o redacție formată din aproximativ 20 de persoane, după ce în jur de 10 - 15 de persoane din zona de producție și distribuție vor părăsi echipa, potrivit declarațiilor redactorului-șef al publicației, Andrei David, pentru Pagina de media.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Ne vom concentra pe divizia online. Momentan, avem site-ul ziarulring.ro, dar intenționăm să ne dezvoltăm și pe alte nișe. În mare măsură, echipa editorială va rămâne aceeași. Evident că o parte din oameni, cei care aveau legătură directă cu ediție tipărită - distribuție, producție - nu-și vor mai găsi locul în echipă”, a spus Andrei David.

Despre motivele dispariției din print, redactorul-șef al Ziarului Ring a spus că este o reacție firească de adaptare la piață.

Publicitatea online va depăși reclamele TV în 2017 - ZenithOptimedia CITEȘTE ȘI Publicitatea online va depăși reclamele TV în 2017 - ZenithOptimedia

”Este o reacție firească de adaptare la piață. Ediția tipărită nu ne aducea plus valoare la nivelul pe care ni-l doream și ne limita la București. Oricum, toată lumea se duce pe online, nu suntem noi nici primii, nici ultimii. Ce este important: nu este un sfârșit, nu i-am pus cruce, doar un hashtag”, a explicat Andrei David.

Pe site, echipa Ziarului Ring se va concentra pe știri și o abordare rapidă a informației.

”Va trebui să ne obișnuim. Până acum, site-ul a fost oglinda ediției tipărite. Evident că vom avea o altă abordare și o altă scriitură și ne vom concentra pe un mesaj concentrat pe news, pe o abordare rapidă a informației. Este o transformare din care cred că vom avea de câștigat”, a spus redactorul-șef.

Ziarul Ring, controlat de frații Robert și Ionuț Negoiță, a fost lansat în 21 aprilie 2008, ca o publicație gratuită pentru București. Ultima ediție, ce va fi publicată vineri, va avea numărul 2031. 

viewscnt
Afla mai multe despre
ziar
ring
print
online