Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 320,58 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată

Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 320,58 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată
scris 10 ian 2018

Ministerul Agriculturii vrea să le dea fermierilor 320,58 milioane lei pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, arată un proiect de Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, pus în dezbatere pe site-ul ministerului.

"Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2018 este de 320.581 mii lei și se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2018“, arată proiectul de act normativ, care completează articolul 10 al Hotărârii Guvernului nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, scrie News.ro.

Autorii proiectului spun că măsura va stimula dezvoltarea afacerilor din sectorul agricol și va asigura un grad de predictibilitate afacerilor din sectorul de producție și distribuție a combustibililor.

Mișu Negrițoiu s-a angajat la Ernst and Young. Va fi consultant senior CITEȘTE ȘI Mișu Negrițoiu s-a angajat la Ernst and Young. Va fi consultant senior

"Adoptarea măsurilor prevăzute de proiectul de act normativ permite diminuarea efectivă a costurilor de producție prin rambursarea sumelor reprezentând diferențele de accize în anul 2018 și stimulează desfășurarea în continuare a activităților din agricultură", se arată în nota de fundamentare.

Prin Hotărârea Guvernului nr. 1174/2014, începând cu anul 2015 se aplică schema de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, respectiv prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei, utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură în sectoarele vegetal, zootehnic și îmbunătățiri funciare, care se acordă sub formă de rambursare.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
ministerul agriculturii
motorina