Noi medicamente inovative introduse pe lista celor compensate și gratuite. Perspectivele vor fi anunțate la Profit Health.forum

Noi medicamente inovative introduse pe lista celor compensate și gratuite. Perspectivele vor fi anunțate la Profit Health.forum
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2019

Ministerul Sănătății (MS) anunță că au fost introduse noi medicamente inovative pe lista celor compensate și gratuite pentru pacienții cu afecțiuni cronice, în urma unei hotărâri adoptate de Guvern. Astfel, au fost introduse 17 molecule noi, din care zece vizează tratamentul unor afecțiuni rare, șase sunt pentru boli oncologice și oncohematologice, iar unul pentru infecția HIV/SIDA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai multe detalii despre situația din sistemul medical și perspectivele în domeniu vor fi anunțate la Profit Health.forum, eveniment care va fi organizat pe 29 octombrie, cu transmisiune în direct pe Profit TV, și la care vor fi prezenți oficiali cu putere de decizie din administrație și cei mai importanți jucători din domeniu.

Astfel, pe lista medicamentelor de care beneficiază asigurații incluși în programele naționale de sănătate cu scop curativ în tratamentul ambulatoriu și spitalicesc se adaugă 17 molecule noi, care vizează in principal afecțiuni din cadrul programelor naționale de sănătate, arată news.ro.

Dintre cele 17 molecule noi, 10 medicamente (DCI) asigură tratamentul unor afecțiuni rare, precum Colagenoze majore, Hemofilie și talasemie, Amiotrofia spinală musculară, Hemofilia, Boala Fabry, Boala Castelman, și nu au alternativă terapeutică; șase medicamente (DCI) sunt destinate bolilor oncologice și oncohematologice, iar un medicament DCI asigură tratarea persoanelor cu infecție HIV/SIDA și tratamentul postexpunere respectiv.

EXCLUSIV Clădirea simbol a BCR din Piața Universității urmează a fi cumpărată de un investitor arab până la finalul anului CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Clădirea simbol a BCR din Piața Universității urmează a fi cumpărată de un investitor arab până la finalul anului

"Continuăm procesul de creștere a accesului pacienților la tratamente de ultimă oră, în acord cu programul de guvernare, prin extinderea listei de medicamente compensate și gratuite cu încă 17 medicamente necesare pacienților cu afecțiuni cronice”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Anul acesta au mai fost introduse două molecule noi pe lista medicamentelor compensate și gratuite pentru care au fost încheiate contracte cost-volum și care se utilizează în tratarea unor boli grave: neoplasmul tiroidian medular agresiv și simptomatic și scleroza multiplă.

Anul trecut au fost introduse în lista de medicamente compensate și gratuite 37 de molecule noi care asigură tratamente inovative destinate mai multor arii terapeutice, precum: afecțiuni oncologice, boli cardiovasculare, HIV/SIDA, diabet, scleroză multiplă, atrofie musculară spinală, boala Gaucher etc.

viewscnt
Afla mai multe despre
medicamente
sida