Omul de afaceri Octavian Buzoianu pregătește o nouă investiție imobiliară pe terenul fostei fabrici Feleacul din Cluj-Napoca și începe vânzarea unor apartamente

Omul de afaceri Octavian Buzoianu pregătește o nouă investiție imobiliară pe terenul fostei fabrici Feleacul din Cluj-Napoca și începe vânzarea unor apartamente
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 24 apr 2018

Omul de afaceri Octavian Buzoianu din Cluj-Napoca pregătește o nouă investiție imobiliară pe terenul fostei fabrici Feleacul din oraș, parte a proiectului Cluj Business Center (CBC), lansat în 2012, sub forma unui mixt de locuințe colective, spații de birouri și magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pentru această nouă etapă, cu o înălțime de peste 5 etaje, Buzoianu vrea să contracteze un împrumut de până la 11 milioane de euro, pe o perioadă de 10 ani, de la o bancă ce urmează să fie selectată.

Simultan, Buzoianu va începe vânzarea apartamentelor construite până acum în acest ansamblu.

În toamna anului 2015, Profit.ro a anunțat că Buzoianu împrumută 20 de milioane de lei de la CEC Bank pentru construcția a 100 de locuințe pe terenul fostei fabrici Feleacul din oraș, reprezentând o nouă fază a proiectului Cluj Business Center (CBC).

CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE tranzacție: Platforma românească MEDIjobs.ro securizează prima sa investiție și indică o evaluare de peste 1 milion euro

”CBC Residence este o altă fază a proiectului CBC pe care îl dezvoltăm pe terenul fostei fabrici Feleacul. Am finalizat 17.000 de metri pătrați de birouri în cadrul proiectului, din care 65-70% avem contracte de închiriere și angajamente”, a declarat atunci pentru Profit.ro, Călin Buzoianu, directorul firmei Felinvest, dezvoltatorul proiectului.

Investiția în zona rezidențială, care cuprinde un bloc de 100 de apartamente, din care 70% de două camere, de 52-60 de metri pătrați, s-a ridicat la circa 5 milioane de euro, inclusiv terenul.

”Dinamica pieței este foarte bună pe locuințe. Vom construi locuințe de 1, 2 și 3 camere pentru cei care lucrează în zonă, prețurile de vânzare fiind de 1.000-1.200 de euro pe metru pătrat. Proiectul este definitivat, urmează să depunem documenția pentru autorizația de construcție. Într-o lună, două sperăm să primim autorizația, iar în septembrie-octombrie să livrăm toate locuințele”, a explicat atunci Buzoianu.

EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tranzacție: Dezvoltatorul primului hotel Courtyard by Marriot din țară, care îl aduce pe cel mai bogat om din Lituania, a cumpărat clădirea celei mai puternice bănci din România din 1920

Până la acel moment, în proiectul CBC au fost investite circa 18 milioane de euro, inclusiv terenul.

Planul stabilea că, după finalizarea imobilului de locuințe, gradul de ocupare a terenului, de peste 2 hectare, ajunge la 50%, pe restul urmând să mai fie construite două imobile de circa 10.000 metri pătrați.

”Deocamdată nu știm ce vom face în cele două clădiri, cel mai probabil vom împărți spațiul în mod egal între birouri și locuințe. În funcție de dinamica pieței vom decide”, a adăugat atunci Buzoianu.

Felinvest, fostul producător de dulciuri Feleacul, și-a schimbat în 2009 obiectul de activitate și a intrat pe sectorul imobiliar, la acea vreme intențiile firmei fiind construcția unui complex rezidențial pe amplasamentul fostei fabrici. Proiectul a fost însă oprit din cauza condițiilor nefavorabile de pe piața imobiliară. Ulterior, în 2012, Buzoianu a reluat proiectul, dar prin construcția de spații de birouri, prima fază fiind finalizată în 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
cluj napoca
felinvet
cec