PCF Investment Banking își consolidează echipa și recrutează doi manageri de top de la Cerealcom și TC Capital

PCF Investment Banking își consolidează echipa și recrutează doi manageri de top de la Cerealcom și TC Capital

Foto stânga: Radu Alexandru Munteanu. Foto dreapta: Vlad Florea

Profit.ro
Profit.ro
scris 31 ian 2022

PCF Investment Banking, cea mai mare companie locală de tip investment banking din România și cel mai activ consultant local în domeniul serviciilor de finanțări și investiții corporative, fuziuni și achiziții, ca și atragere de investiții, și-a consolidat echipa de conducere prin recrutarea a doi manageri de top de la companiile Cerealcom și TC Capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Vlad Florea a fost numit, la începutul acestui an, în funcția de Director Investment Banking în cadrul PCF, după ce anterior a fost directorul financiar al Cerealcom, cel mai mare grup autohton activ în sectorul agricol (producție de cereale, spații de depozitare și trader). Noul manager din cadrul PCF Investment Banking beneficiază și de o experiență solidă în domeniul bancar, după ce timp de nouă ani a ocupat pozitii în cadrul BCR și Unicredit.

Radu Alexandru Munteanu s-a alăturat de asemenea echipei PCF, după ce anterior a făcut parte din echipa fondului TC Capital timp de patru ani, fiind implicat în tranzacții imobiliare si în zona de agricultura.

PCF Investment Banking a înregistrat o creștere semnificativă și a activității desfășurate pe segmentul real-estate, fiind implicat în mai multe tranzacții publice importante în 2021.

”2021 a fost cel mai bun an pentru PCF Investment Banking, fiind implicați în proiecte de finanțare cu o valoare cumulată de aproape 400 de milioane de euro, dublu comparativ cu anul anterior. Am observat un apetit mai mare pentru investiții și implicit pentru finanțări și am fost implicați în proiecte tot mai complexe, de la finanțări sindicalizate cu valori de peste 100 de milioane de euro până la finanțări cu o componentă de ajutor de stat sau fonduri europene. Pentru 2022 estimăm un apetit în creștere pentru noi investiții și capitalizări ale companiilor locale iar noi vom continua să ne dezvoltăm activitatea”, a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking.

”Experiența dobândită în perioada petrecută în domeniul bancar și industrie reprezintă cu siguranță o piatră de temelie extrem de solidă pentru noua postură. Este vorba despre know-how, responsabilitate, adaptabilitate și viziune. Nevoia pentru soluții complexe de finanțare va crește în directă conexiune cu dezvoltarea economiei locale iar echipa PCF va fi prezentă cu siguranță pentru a sprijini acest demers”, a declarat la rândul său Vlad Florea, Director Investment Banking în cadrul PCF.

Echipa PCF Investment Banking a consiliat până în prezent peste 100 de companii locale și internaționale, finalizând tranzacții cu o valoare de peste 2,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
pcf
manageri