Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanțe pentru SABIf cu 8,5 milioane de euro, peste jumătate din sumă provenind din dividende de la Apa Nova

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanțe pentru SABIf cu 8,5 milioane de euro, peste jumătate din sumă provenind din dividende de la Apa Nova
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2017

Primăria Capitalei va cumpăra 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, suma necesară pentru achiziție fiind de 8,5 milioane de euro, din care peste jumătate va proveni din dividende de la Apa Nova, a anunțat, joi, primarul general, Gabriela Firea, care a precizat că proiectul de hotărâre privind lansarea achiziției va intra săptămâna viitoare în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Primăria generală a Capitalei va demara în cel mai scurt timp procedura de achiziție a 100 de ambulanțe pentru Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. Din discuția cu doamna Alis Grasu, am înțeles că medicii și asistentele acționează eroic, însă există probleme în ceea ce privește mașinile de ambulanță, pentru că multe sunt depășite din punct de vedere tehnic”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a precizat că suma totală necesară pentru achizița ambulanțelor este de 8,5 milioane de euro, din care 4,6 milioane de euro provin din dividendele pe care le are de încasat municipalitatea de la Apa Nova, restul de sumă urmând să fie acoperită din bugetul local, scrie News.ro.

Fiscul încearcă să liniștească antreprenorii: Nu vor fi probleme în implementarea split TVA, respectăm termenul de 3 zile pentru autorizarea transferului între conturi. Ce procedură va aplica ANAF CITEȘTE ȘI Fiscul încearcă să liniștească antreprenorii: Nu vor fi probleme în implementarea split TVA, respectăm termenul de 3 zile pentru autorizarea transferului între conturi. Ce procedură va aplica ANAF

„Consider că nu este o cheltuială, ci o investiție în sănătatea bucureștenilor și a ilfovenilor. Toate cele 100 de ambulanțe vor rămâne în proprietatea Municipiului București, dar vor fi date în folosință printr-un contract de comodat cu SABIf”, a precizat primarul Capitalei.

Managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, Alis Grasu, a precizat, la rândul său, că din parcul de intervenție al Serviciului, care conține 108 ambulanțe, 68 sunt depășite din punct de vedere tehnic.

„Pentru noi, aceste ambulanțe reprezintă cu totul și cu totul alt orizont. (...) Cu ajutorul acestor ambulanțe, suntem convinși că vom reuși să înlocuim o parte din ambulanțele care au mai mult de 11 ani vechime, iar cu celelalte vom crește capacitatea de intervenție la niveul regiunii București-Ilfov. Țin să subliniez că aceste ambulanțe vor corespunde standardului național, deci vor fi din toate punctele de vedere compatibile”, a spus Alis Grasu.

Directorul general Mădălin Mihailovici de la Apa Nova a precizat că la începutul săptămânii viitoare, compania va trimite primăriei cei 4,6 milioane de euro reprezentând dividende.

La discuții a participat și ministrul Sănătății, Florian Bodog, care consideră „un gest de normalitate ca administrația locală să fie preocupată de bunăstarea cetățenilor”.

„Cred că această achiziție pe care Primăria generală tocmai a anunțat-o este de bun augur pentru asistența medicală de urgență a cetățenilor din București”, a subliniat ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
ambulante
sabifm
apa nova