Proportunity vizează o finanțare de 300.000 de euro și vrea să intre pe piața din SUA

Proportunity vizează o finanțare de 300.000 de euro și vrea să intre pe piața din SUA

Ștefan Boronea și Vadim Toader

Profit.ro
Profit.ro
scris 2 iun 2022

Proportunity, soluție fintech care îmbină învățarea automatizată și finanțele, își propune să atragă 300.000 de euro pe SeedBlink. Runda de finanțare este susținută de doi investitori principali, Venture Friends și Kibo Ventures, cu un aport de 1,17 milioane euro fiecare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Finanțarea va fi utilizată pentru a dubla impactul de marketing și pentru a lansa două noi produse în acest an, Rent to Buy și 0% depozit.

"Viziunea noastră este de a face cumpărarea de proprietăți la fel de simplă precum închirierea", afirmă Vadim Toader, CEO și cofondator.

ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Comisia Europeană: România nu îndeplinește condițiile pentru adoptarea monedei euro. Croația DA

Compania a finanțat circa 117 milioane de euro în achiziții de proprietăți din 2018, cu o creștere de 200% de la an la an a numărului de clienți noi.

Compania a fost fondată în 2018 de Vadim Toader și Ștefan Boronea Compania este evaluată acum la 42 de milioane de euro.

Proportunity se adresează mai ales pieței din Regatul Unit, o piață de 1,1 trilioane de euro, însă până în 2025 intenționează să se extindă și pe segmentul rezidențial din SUA și Europa Centrală. Conducerea estimează venituri de 4,13 milioane de euro în 2022 și de 125 milioane de euro în 2025.

Proportunity a înregistrat o creștere a portofoliului de 6,4% în ultimii trei ani, pe o piață care a crescut cu 3,2%. În primele luni din 2022, startup-ul a finanțat achiziții de proprietăți de aproape 47 miloane de euro, mai mult cu152% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Echipa Proportunity este formată din 32 de angajați.

Proportunity este susținută de fonduri de capital de risc, inclusiv Anthemis, Axel Spring-er, Savills și Starwood.

viewscnt
Afla mai multe despre
proportunity
finantare