4 sfaturi de design pentru baie: cum să alegeți mobilierul perfect

4 sfaturi de design pentru baie: cum să alegeți mobilierul perfect
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 21 iun 2022

Baia este un spațiu sacru și important pentru mulți dintre noi - dușul este locul nostru sacru, o modalitate de a reseta ziua obositoare și de a ne relaxa din viețile noastre ocupate. De aceea, este important să avem o baie bine mobilată, completată cu tipurile, stilurile și formele de mobilier de baie potrivite, adaptate pentru a satisface cerințele spațiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Am alcătuit un ghid cuprinzător de mobilier de baie care va oferi sfaturi pentru cei care doresc să își amenajeze propria baie sau să renoveze una veche.

Dimensiunea și orientarea mobilierului

Evaluarea spațiului pe care îl aveți la dispoziție pentru a lucra este esențială pentru a determina ce tipuri de mobilier de baie cumpărați. Veți dori să începeți prin a nota măsurătorile exacte ale lățimii, lungimii și înălțimii băii dvs., împreună cu locațiile de utilitate ale rețelelor de apă și de alimentare cu energie electrică. Desenarea unei scheme mentale sau fizice din baia dvs. ar fi de ajutor.

În timp ce băile mari vă pot oferi mai mult spațiu de depozitare și stilizare, trebuie să vă asigurați că căile de acces către și în interiorul băii sunt clare. Rețineți zonele cruciale - cum ar fi deschiderile ușilor și momentul în care acestea se balansează într-o încăpere - și alocați un spațiu amplu, astfel încât să nu apară ciocniri.

Dimpotrivă, faptul că aveți băi mici nu înseamnă că trebuie să vă zgârciți în a avea mobilier. Achiziționarea de mobilier baie care să economisească spațiu, cum ar fi chiuvetele pentru vestiare, dulapurile de depozitare suspendate pe perete și unitățile slimline, sunt modalități bune de a economisi spațiu, dar de a păstra în continuare flerul.

Culoarea și forma mobilierului

Chiuvetele pătrate, corpurile de chiuvetă curbate, corpurile de chiuvetă de colț, suitele de baie în formă de L și suitele de baie în formă de P sunt exemple de cum mobilierul de baie este disponibil în multe forme. Mobilierul de baie este disponibil, de asemenea, în culori simple, cum ar fi negru, alb și gri. Alternativ, sunt disponibile și variante mai îndrăznețe, cum ar fi alb, gri lucios și suite de baie din lemn.

Stilul mobilierului

Există trei variante diferite de mobilier de baie din care puteți alege de obicei - fie tradițional, fie modern, fie contemporan. În primul rând, mobilierul de baie tradițional vine într-un stil clasic de modă veche, de epocă, care este excelent dacă plănuiți să creați o baie inspirată de epocă. Apoi, dacă sunteți un client al zilelor moderne care se bucură de mobilier elegant și minimalist, mobilierul de baie modern este cu siguranță pentru dvs. În cele din urmă, mobilierul de baie contemporan este o variantă actuală care se schimbă în mod regulat pentru a reflecta tot ceea ce este în trend în acest moment.

Materialul mobilierului

În timp ce majoritatea dulapurilor de baie sunt fabricate din lemn, există o întreagă varietate de materiale din care puteți alege. Iată care sunt primii trei competitori: Plăci aglomerate cu față de melamină (MFC), plăci din fibre de densitate medie (MDF) și lemn masiv.

Plăci aglomerate cu față de melamină (MFC)

Acest material este probabil mai familiar decât credeți! Constând dintr-un material din melamină și rășină lipit pe plăci aglomerate, MFC este utilizat în majoritatea bucătăriilor și în diverse aparate. Acest material poate fi curățat foarte ușor și este rezistent, deoarece are un finisaj exterior dur. Cu toate acestea, este predispus la deteriorări cauzate de apă și trebuie finisat corespunzător pentru a evita aceste deteriorări. Acest material este eficient din punct de vedere al costurilor și este cel mai potrivit pentru băile secundare.

Plăci din fibră de densitate medie (MDF)

Dimpotrivă, MDF este format din deșeuri și resturi de la alte procese de fabricare a lemnului, amestecate și presate împreună cu lianți și cleiuri. În comparație cu MFC, MDF este mult mai dens și substanțial, ceea ce îl face o alegere mai populară pe piață. MDF este rezistent la deformare, vine într-o varietate de culori și furniruri și nu se clatină la schimbările de temperatură și umiditate. MDF se găsește în mod obișnuit în mobilierul de baie de înaltă calitate.

Lemn masiv

Dacă sunteți în căutarea unui finisaj premium pentru baia dvs., încercați să mergeți la clasic cu lemn masiv. Nimic nu se compară cu modelele naturale de granulație ale stejarului sau ale nucului, îmbunătățite și înfrumusețate de pete și vopsele. Cea mai bună parte a mobilierului din lemn masiv este reprezentată de caracteristicile sale unice - nu există două granule care să fie identice! De exemplu, tăieturile în coroană fac ca lemnul să aibă granulații circulare, în timp ce lemnul tăiat pe sfert are modele drepte. Deoarece lemnul masiv este greu, durabil și substanțial, acesta poate dura zeci de ani dacă este tratat bine. Asigurarea faptului că lemnul dvs. nu este expus la umiditate ridicată sau la temperaturi care fluctuează rapid este un pas esențial în îngrijirea lemnului adevărat.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
design
mobilier
baie