50 de milioane de locuințe din China nu sunt ocupate

50 de milioane de locuințe din China nu sunt ocupate
scris 9 nov 2018

Un studiu ce urmează a fi publicat în curând arată că aproximativ 22% din stocul de locuințe urbane din China nu sunt ocupate, ceea ce înseamnă peste 50 de milioane de locuințe, potrivit profesorului Gan Li, care a coordonat acest studiu derulat la nivel național, informează Bloomberg.

Oficialii chinezi se tem de un scenariu în care proprietarii locuințelor neocupate se vor îngrămădi să vândă, în momentul în care vor apărea fisuri pe piața imobiliară, ceea ce va duce la prăbușirea prețurilor. Cele mai recente date sugerează, de asemenea, că eforturilor Beijingului de a limita speculațiile pe piața imobiliară nu au dat rezultate, scrie Agerpres.

Prețuri mari ale locuințelor - România printre țările UE unde familiile resimt cel mai puternic costul excesiv de împovărător al chiriei sau achiziției unei locuințe CITEȘTE ȘI Prețuri mari ale locuințelor - România printre țările UE unde familiile resimt cel mai puternic costul excesiv de împovărător al chiriei sau achiziției unei locuințe

O soluție pe care Guvernul de la Beijing ar putea să o utilizeze este taxa pe proprietățile vacante pentru a soluționa această problemă, însă o astfel de taxă nu pare iminentă.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
locuinte
china