Capitalul firmei care deține centrul comercial Sun Plaza din Berceni a fost majorat cu 20 mil. euro

Capitalul firmei care deține centrul comercial Sun Plaza din Berceni a fost majorat cu 20 mil. euro
scris 4 ian 2016

Compania austrică S Immo a majorat cu 20 de milione de euro capitalul firmei Societate Dezvoltare Comercial Sudului (SDCS), prin care deține centrul comercial Sun Plaza din Berceni. Majorarea a fost realizată prin aport de numerar al asociaților, SO Immobilienbetellingungs și CEE Property–Invest.

În urma majorării, capitalul firmei a crescut la 334,7 milioane de lei.

Anul trecut, reprezentanții grupului austriac declarau că intenționează să extindă mallul în zona fostului magazin de mobilă Mobexpert, închis în vara anului 2012. În urma reconfigurării, suprafața închiriabilă a proiectului ar putea crește cu 10.000 - 15.000 de metri pătrați.

Sun Plaza, deschis în 2010 în partea de sud a Bucureștiului, are peste 130 magazine, operate de chiriași locali și internaționali.

Centrul comercial, printre cele mai mari din țară, are o suprafață de 81.000 metri pătrați și este închiriat integral.

S Immo S Immo este deținută de Erste Group și Vienna Insurance Group. Activează pe piața dezvoltărilor de locuințe, birouri, hoteluri și retail din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, România și Bulgaria, unde deține active imobiliare totalizând peste 1,7 miliarde de euro. Pe termen mediu, ținta companiei este să crească portofoliul cu 700 de milioane de euro, la 2,4 miliarde de euro. Investițiile planificate pentru acest an se ridică la 180 de milioane de euro, din care două treimi pentru achiziții în Germania.

În România, S Immo este prezentă din 2004, aici deținând și hotelul Novotel de patru stele, de pe Calea Victoriei,  precum și proiectul de birouri Sun Offices, de 10.000 metri pătrați.

Compania mai are un teren la Jilava, unde intenționa să dezvolte un centru comercial. În plus, are în vedere dezvoltarea unei clădiri de birouri, The Mark, în zona Grivița din București, investiție de 60 de milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
s immo
sun plaza
capital majorare