CBRE țintește afaceri cu 10% mai mari în 2019, după ce aproape și-a dublat portofoliul de proprietăți administrate

CBRE țintește afaceri cu 10% mai mari în 2019, după ce aproape și-a dublat portofoliul de proprietăți administrate
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 apr 2019

Compania de consultanță imobiliară CBRE țintește pentru acest an o cifră de afaceri în creștere cu 10% față de rulajul de anul trecut, până la circa 14,3 milioane euro, după ce departamentul local de administrare a proprietății a câștigat mandate semnificative în ultima perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de circa 13 milioane de euro, în ușoară creștere de la nivelul de 12,6 milioane de euro atins în 2017. Și anul trecut, CBRE și-a păstrat statutul de consultant imobiliar cu cel mai mare rulaj. Un sfert din aceste afaceri au fost generate de departamentul de administrare a proprietății, care și-a crescut portofoliul de la circa 400.000 de metri pătrați la 770.000 metri pătrați.

„Ținta este să creștem cifra de afaceri cu peste 10% anual. Trecem printr-o schimbare completă a companiei. Am angajat oameni noi. Ponderea departamentului de administrare a proprietății în cifra de afaceri va crește, dar vor fi creșteri și pe alte departamente“, a declarat Răzvan Iorgu, managing director al CBRE România.

EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul Auchan începe peste doi ani un proiect mixt de 50 milioane de euro în Reșița. Vizează și achiziția unui teren în Bucureștii Noi din Capitală

Brokerul imobiliar a anunțat astăzi semnarea unui contract cu NEPI Rockcastle prin care a preluat administrarea tuturor clădirilor de birouri pe care investitorul le are în București. Astfel își adaugă la portofoliu încă aproximativ 70.000 de metri pătrați din clădirile Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8. Reprezentanții CBRE nu au precizat durata mandatului de administrare, însă cele trei proiecte de birouri sunt scoase la vânzare de către NEPI Rockcastle.

Lista proprietăților scoase la vânzare de NEPI Rockcastle cuprinde, în ordine valorică, proiectele The Office din Cluj-Napoca, Floreasca Business Park din București, City Business Centre din Timișoara, The Lakeview și Victoriei Office din București. Valoarea lor cumulată depășește 380 milioane euro, iar vânzarea este așteptată pentru acest an, a arătat Alex Morar, CEO-ul companiei, într-un interviu acordat recent Profit.ro.

CBRE a atras anul trecut, în portofoliul de active în administrare, proprietățile Immofinanz, ale Vastint (divizia imobiliară a IKEA) și ale CA Immo. Acum se ocupă de 27 de proprietăți de retail și birouri la nivel național. Printre proprietățile de care se ocupă compania se numără mallurile Sun Plaza din București, cele patru malluri Vivo! ale Immofinanz și ansamblurile de birouri Timpuri noi Square (faza a doua), Green Gate și Campus 6.

Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse CITEȘTE ȘI Clădirea simbol a BCR din Piața Universității, monument istoric celebru, a fost scoasă la vânzare. Sunt vizați cumpărători din sectorul hotelier - surse

Separat, CBRE România gestionează și o firmă de facility management și outsourcing care anul trecut a avut afaceri de 6,5 milioane euro. 

La nivelul Europei Centrale și de Est, CBRE administrează o suprafață totală de aproape 6 milioane de metri pătrați, din care 2,2 milioane de metri pătrați se găsesc în clădiri de birouri.

viewscnt
Afla mai multe despre
cbre
nepi rockcastle
administrare proprietati