CGMB decide înființarea unei administrații care să se ocupe de lucrări de investiții pentru clădiri rezidențiale și administrative

CGMB decide înființarea unei administrații care să se ocupe de lucrări de investiții pentru clădiri rezidențiale și administrative
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 iun 2018

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) și-a dat acordul în ședința de joi pentru înființarea Administrației Clădiri Rezidențiale și Administrative, care să se ocupe de lucrări de investiții pentru astfel de clădiri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectul a fost aprobat cu 28 de voturi „pentru”, opt voturi „împotrivă” și patru abțineri. El a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, arată news.ro.

Noua Administrație va avea ca obiective inițierea și derularea unor acțiuni pentru realizarea lucrărilor de investiții pentru clădiri rezidențiale și adminsitrative, programarea, pregătirea, contractarea, urmărirea, executarea, decontarea și recepția lucrărilor de construcție, planificarea, contractarea și monitorizarea lucrărilor de reparații, întreținere, iginizare a lucrărilor.

FOTO Tranzacție: Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a vândut CA Immo proiectul de birouri Campus 6 din București, pentru 53 milioane euro. Clădire cu piste de alergat pe acoperiș CITEȘTE ȘI FOTO Tranzacție: Skanska, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari la nivel global, a vândut CA Immo proiectul de birouri Campus 6 din București, pentru 53 milioane euro. Clădire cu piste de alergat pe acoperiș

Organigrama cuprinde 16 posturi, dintre care unul de conducere.

„Scopul urmărit este diminuarea actualelor dezechilibre dintre centru și aria limitrofă provocate de dispersarea resurselor, finanțarea corespunzătoare a infrastructurii și investițiilor, dar și acoperirea necesarului de clădiri rezidențiale și nerezidențiale”, se arată în expunerea de motive.

Municipalitatea argumentează că la nivelul Capitalei există o structură care se ocupă la modul general de programul de investiții, nefiind însă specializată pe acest segment de activitate.

Cu toate acestea, una dintre cele 22 de companii municipale înființate de municipalitate este Trustul de Clădiri Metropolitane, care are ca obiect de activitate construcția de locuințe pentru tineri, locuințe sociale, cămine de studenți, de bătrâni, extinderi de școli etc. De altfel, o altă companie municipală este cea de Dezvoltare Durabilă, care are ca obiect realizarea de studii de oportunitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiectivele de investiții ale Capitalei.

viewscnt
Afla mai multe despre
primarie
cladiri