Country Garden, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, suspendă cel puțin 10 tranzacții cu obligațiuni. Acțiunile scad la un nivel record. Alte căderi pe bursa chineză

Country Garden, cândva cel mai mare dezvoltator imobiliar din China, suspendă cel puțin 10 tranzacții cu obligațiuni. Acțiunile scad la un nivel record. Alte căderi pe bursa chineză
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 aug 2023

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, cândva cel mai mare dezvoltator din țară după vânzări, a suspendat cel puțin 10 tranzacții cu obligațiuni, iar acțiunile companiei au scăzut la un nivel record, antrenând și alte căderi pe bursa din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania a ratat plățile internaționale de obligațiuni săptămâna trecută, semn că o criză de lichiditate de doi ani în sectorul imobiliar amenință să escaladeze, conform Financial Times.

Grindeanu îi amenință cu sancțiuni pe constructorii care nu respectă contractele. ”Voi verifica șantierele!” CITEȘTE ȘI Grindeanu îi amenință cu sancțiuni pe constructorii care nu respectă contractele. ”Voi verifica șantierele!”

Acțiunile grupului au scăzut acum cu până la 18,4% la Hong Kong, după o declarație publicată în weekend în care se spunea că mai multe obligațiuni emise de companie și de filialele sale vor fi suspendate de la tranzacționare în această săptămână.

Acțiunile dezvoltatorului Jinmao Holdings au scăzut, de asemenea, cu 9,8% după ce compania a emis un avertisment de profit. Un indice Hong Kong care urmărește sectorul imobiliar continental a scăzut cu până la 4,8%, în timp ce indicele Hang Seng a scăzut cu 2,5%, iar CSI 300, cu 1,3%.

Săptămâna trecută, Country Garden a avertizat că ar putea înregistra o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului.

Anunțul este cel mai recent semn al problemelor majore cu care se confruntă a doua cea mai mare economie a lumii.

Chiriile cerute pentru apartamente au crescut. La cât au ajuns acum CITEȘTE ȘI Chiriile cerute pentru apartamente au crescut. La cât au ajuns acum

Country Garden „se așteaptă să înregistreze o pierdere netă cuprinsă între aproximativ 45 de miliarde de RMB [6,24 miliarde de dolari] și 55 de miliarde de RMB pentru cele șase luni încheiate la 30 iunie 2023”, a precizat compania într-un anunț către Bursa de Valori din Hong Kong.

În acceași perioadă a anului trecut, compania a obținut un profit de 265 de milioane de dolari.

Firma a mai spus că a înființat un grup de lucru special, condus de președintele său Yang Huiyan, pentru a găsi modalități de redresare a afacerii.

Interviu cu Emanuel Poștoacă, fondatorul Nordis Group: Oportunități de dezvoltare ale pieței imobiliare de investiții CITEȘTE ȘI Interviu cu Emanuel Poștoacă, fondatorul Nordis Group: Oportunități de dezvoltare ale pieței imobiliare de investiții

Anterior, joi, agenția de rating Moody’s a retrogradat ratingul companiei, invocând „riscuri sporite de lichiditate și refinanțare”.

Această decizie a fost luată în contextul în care China s-a confruntat cu o serie de provocări economice, care au ridicat semne de întrebare cu privire la ritmul redresării sale post-pandemice.

Joi, președintele american Joe Biden a declarat că problemele economice tot mai mari ale Chinei fac din aceasta o „bombă cu ceas”.

Țara se confruntă, de asemenea, cu o datorie publică locală în creștere și cu provocări pe piața imobiliară.

Luna trecută, Evergrande, care a fost cândva cea mai mare firmă imobiliară din China, a dezvăluit că în 2021 și 2022 a pierdut în total 81,1 miliarde de dolari.

EXCLUSIV Gigantul francez Air Liquide ridică o nouă fabrică de tuburi de oxigen lângă București și o închide pe cea din Buzău CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Gigantul francez Air Liquide ridică o nouă fabrică de tuburi de oxigen lângă București și o închide pe cea din Buzău

Aceasta a venit în timp ce firma, care a intrat în incapacitate de plată la sfârșitul anului 2021, a raportat investitorilor profiturile sale mult așteptate.

Evergrande s-a luptat cu datorii estimate la 300 de miliarde de dolari.

Pierderile uriașe evidențiază cât de mult a fost zguduit dezvoltatorul în ultimii ani de criza pieței imobiliare din China.

Problemele din sectorul imobiliar din China pot avea un impact major asupra țării, deoarece reprezintă aproximativ o treime din economie.

viewscnt
Afla mai multe despre
country garden
china