Emisiunea de obligațiuni de 12,5 milioane euro a Impact intră astăzi pe bursă. Ținta - proiectul Luxuria Domenii Residences

Emisiunea de obligațiuni de 12,5 milioane euro a Impact intră astăzi pe bursă. Ținta - proiectul Luxuria Domenii Residences

Sursa foto: Semisatch / dreamstime.com

Adrian Panaite
Adrian Panaite
scris 22 dec 2017

Obligațiunile denominate în euro emise de Impact Developer & Contractor, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, instrumente financiare având scadența în anul 2022, ajung pe bursă, după o ofertă nesubscrisă integral, închisă săptămâna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Pe segmentul obligațiunilor corporative de la Bursa de Valori București, investitorii vor avea disponibil un nou instrument financiar, și anume obligațiunile denominate în euro ale Impact Developer & Contractor (IMP), purtătoare a unor dobânzi anuale de 5,75%. Emisiunea ajunge la cota BVB astăzi, exact în termenul preconizat de companie și comunicat investitorilor înaintea decontării, după ce oferta de plasare s-a închis la finalul săptămânii trecute, în condițiile unei subscrieri de numai 41,75%, suma programată inițial pentru a fi atrasă de către compania imobiliară de 30 milioane euro.

Obligațiunile Impact vor avea simbolul IMP22E, iar valoarea nominală a titlurilor este de 50.000 de euro, fiind un instrument dedicat clienților cu posibilități financiare mai importante. Pentru succesul a ofertei, Impact a operat 2 modificări succesive ale prospectului de emisiune, prelungind cu 5 zile perioada de subscriere și micșorând la 25% rata de subscriere la care oferta este considerată închisă.

Profit.ro semnala încă din zilele respective, din maniera de amendare a prospectului operațiunii, că ar putea fi unele dificultăți în atragerea investitorilor pentru plasarea întregii emisiuni.

CONFIRMARE Guvernul a aprobat renovarea Sălii Palatului, cu 30 milioane euro, printr-un împrumut de 180 milioane euro pe 20 ani de la BDCE, după ce dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Guvernul a aprobat renovarea Sălii Palatului, cu 30 milioane euro, printr-un împrumut de 180 milioane euro pe 20 ani de la BDCE, după ce dirijori faimoși au reclamat condiții proaste la concerte

În etapa de subscriere din prima parte a acestei luni, emitentul s-a confruntat cu un climat de de piață de aversiune la risc în piața românească și cele regionale, caracterizate de deprecieri ale indicilor principali de la București, Varșovia și Budapesta.

Dezvoltatorul imobiliar Impact a atras peste 12 milioane euro de pe bursă, dar sub jumătate față de țintă. Banii se duc în Luxuria Domenii Residences, proiectul anunțat luna trecută de Profit.ro Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei.

Emisiunea de obligațiuni de 12,5 milioane euro a Impact intră astăzi pe bursă. Ținta - proiectul Luxuria Domenii Residences

Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele 9 luni ale acestui an, compania a consemnat un declin de 15,78% al veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei în primele 3 trimestre ale din 2016, iar profitul net a înregistrat un picaj de 51,77%, la 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei.

Compania a obținut, în prima parte a verii, finanțări pentru construcția clădirilor din ansamblul rezidențial Greenfield din Băneasa, respectiv o emisiune de obligațiuni de 12 milioane euro cumpărată de fonduri de investiții administrate de Credit Value Investments din Polonia și un împrumut de 32,73 milioane lei contractat de la Piraeus Bank.

Impact, companie controlată de omul de afaceri Gheorghe Iaciu în proporție de 49,48%, este listată la cota BVB, iar prețul de închidere al sesiunii de ieri, de 1,1010 lei/acțiune, conferă acestei societăți o capitalizare de piață de 280,64 milioane lei (61,00 milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
luxuria
obligatiuni