EXCLUSIV FOTO Florin Cârstocea discută cu mai mulți operatori hotelieri, printre care Hilton, administrarea proiectului de 5 stele Axxis Mundi din Mamaia

EXCLUSIV FOTO Florin Cârstocea discută cu mai mulți operatori hotelieri, printre care Hilton, administrarea proiectului de 5 stele Axxis Mundi din Mamaia

Daniel (stânga) și Florin Cârstocea (dreapta)

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 11 mai 2023

Omul de afaceri constănțean Florin Cârstocea, proprietarul Grup Petrol Marin, discută cu mai mulți operatori hotelieri, printre care Hilton, pentru a da în administrare hotelul de 5 stele Axxis Mundi, a cărui construcție o pregătește în stațiunea Mamaia Nord, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Hotelul face parte din complexul Axxis Nova Resort&SPA, o investiție imobiliară evaluată la peste 150 de milioane de euro ce va mai cuprinde și 6 blocuri cu peste 1.000 de apartament de lux.

EXCLUSIV FOTO Familia Cihan, care amenajează muzeul dedicat președintelui turc Erdogan, intră pe piața rezidențială premium din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Familia Cihan, care amenajează muzeul dedicat președintelui turc Erdogan, intră pe piața rezidențială premium din România

Dacă se va ajunge la un acord cu grupul Hilton, acesta va fi al doilea hotel Hilton de 5 stele din România, după cel din Sibiu. Grupul american a operat, până anul trecut, și Athénée Palace din centrul Bucureștiului, hotelul omului de afaceri George Copos, însă acesta a fost înlocuit cu brandul InterContinental.

Contactat de Profit.ro, Florin Cârstocea nu a dorit să comenteze informația.

Hotelul Axxis Mundi este o investiție estimată la peste 35 de milioane de euro. Hotelul va beneficia de SPA, piscine interioare și exterioare încălzite, sală de sport, hotel de animale, cazinou, spații de lucru, restaurante, zone comerciale de lux, spălătorie de mașini și de haine și o zonă de jocuri pentru copii.

CONFIRMARE Mitiska REIM, deținut de milionarul belgian Luc Geuten și Axel Despriet, a lansat procedurile pentru vânzarea tuturor proprietăților sale din România, o tranzacție uriașă de 250 de milioane de euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Mitiska REIM, deținut de milionarul belgian Luc Geuten și Axel Despriet, a lansat procedurile pentru vânzarea tuturor proprietăților sale din România, o tranzacție uriașă de 250 de milioane de euro

Construcția primului bloc din cadrul complexului Axxis este realizată în proporție de 85% și va dispune la final de 269 de apartamente.

Întregul complex se dezvoltă pe un teren de circa 5 hectare, în locul fostului camping Holiday din Mamaia, aflat în proprietatea familie Cârstocea de peste 16 ani.

Lucrările de construcție, începute anul trecut, sunt preconizate să dureze aproximativ 6 ani.

EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Fiica cea mare a lui George Becali a lansat prima investiție imobiliară majoră, în zona corporațiilor

Dezvoltarea Axxis Nova Resort&SPA din Mamaia este coordonată de Florin Cârstocea, alături de fiul său Daniel.


Afacerile de bază ale familie Cârstocea sunt cele dedicate industriei petroliere, prin Grup Petrol Marin și Rig Service. Lor li se adaugă hotelul Central din Mamaia și case de vacanță pe malul brațului Sfântu Gheorghe.

Familia Cârstocea a vândut, anul trecut, parcul eolian de 7,5 MW Horia din Constanța Societății de Administrare a Participațiilor în Energie (SAPE), deținute de ministerul de resort.

Florin Cârstocea a fost, mai mulți ani la rând, prezent în topurile celor mai bogați români realizate de Forbes și Capital. El este președintele Asociației Clubul Sportiv de Pescuit la Crap Corbu CCC și un împătimit al mașinilor de lux. Conduce un Mercedes-Maybach GLS600 4Matic.

EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Dobra pregătește terenul fostei fabrici Energomontaj pentru vânzarea către Kaufland și Lidl și lucrează la un concept pentru galeria comercială adiacentă

Peste 5.500 de unități locative erau în dezvoltare anul trecut în Constanța și Mamaia, în scop de exploatare turistică, care au generat investiții de peste 300 de milioane de euro, potrivit calculelor SVN Romania.

Datele de piață disponibile în prezent arată că aproximativ 10 proiecte mari de hoteluri urmează să fie livrate, la nivel național, până la sfârșitul anului 2023.

EXCLUSIV FOTO Florin Cârstocea discută cu mai mulți operatori hotelieri, printre care Hilton, administrarea proiectului de 5 stele Axxis Mundi din Mamaia

viewscnt
Afla mai multe despre
florin carstocea
hilton
axxis mundi
axxis nova