EXCLUSIV Regii jocurilor de noroc din Moldova cumpără clădirea Electrica din centrul Piteștiului de la doi foști directori Lidl

EXCLUSIV Regii jocurilor de noroc din Moldova cumpără clădirea Electrica din centrul Piteștiului de la doi foști directori Lidl

Clădirea Electrica din centrul Piteștiului

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 18 nov 2022

Antreprenorii Daniel Florescu și Valentin Motoc, proprietarii grupului Admiral Company, unul dintre cei mai importanți operatori de săli de jocuri de noroc din regiunea Moldovei, au cumpărat clădirea Electrica din centrul Piteștiului de la grupul RC Europe, deținut de antreprenorii Miroslav Hartman și Jan Prokop, foști directori ai retailerului german Lidl, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Imobilul tranzacționat, cunoscut în Pitești drept clădirea Electrica și rebotezat Central, a intrat în portofoliul RC Europe în 2017 și are o suprafață închiriabilă de 2.540 de metri pătrați. Proprietatea este împărțită la numeroși chiriași, care pot ocupa suprafețe cuprinse între 15 și 380 de metri pătrați, și printre care se numără Textron Fleet Management, RCS & RDS, Editura Paralela 45 și Global LEC.

Anul acesta, RC Europe a mai vândut dezvoltatorului imobiliar ceh PPF terenul pe care a funcționat service-ul Depanero din zona Orhideea a Bucureștiului în locul căruia este autorizată construcția unei clădiri de birouri.

EXCLUSIV Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, preia afacerea unui distribuitor de produse metalurgice la pachet cu un proiect pentru 750 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, preia afacerea unui distribuitor de produse metalurgice la pachet cu un proiect pentru 750 de apartamente

„Am fost abordați cu oferta de achiziție, iar acționarii cehi au decis să investească în proiecte mai rentabile. Mai există interes și pentru sectorul de birouri, dar doar dacă identificăm vreo oportunitate în București și clădiri cu chiriași. Clădirile de birouri Central din Drobeta și Slatina le mai păstrăm în portofoliu. Focusul nostru actual sunt parcurile de retail.

La începutul anului viitor vrem să demarăm proiecte noi în Moinești și Sighișoara, pentru care avem autorizație de construire. În paralel, mai lucrăm și la altele“, a declarat, pentru Profit.ro, Andrei Rați, country manager RC Europe pe România.

Proiectul de retail din Moinești este făcut lângă un magazin Kaufland,  iar cel din Sighișoara, alături de Lidl, pe un teren cumpărat de la fondul belgian Mitiska.

EXCLUSIV Immofinanz vinde Băneasa Airport Tower, sediul Profi. Strategie de lichidare a unor proprietăți evaluate la 1 miliard de euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Immofinanz vinde Băneasa Airport Tower, sediul Profi. Strategie de lichidare a unor proprietăți evaluate la 1 miliard de euro

RC Europe mai deține spații de birouri, sub brandul Central, în Drobeta-Turnu Severin și Slatina, dar și spațiile de retail Nest din Miercurea Ciuc, Oradea și Dorohoi.

Compania lui Hartman și Prokop a intrat în 2006 pe piața românească pe filiera serviciilor de dezvoltare oferite Lidl, Penny Market și Kaufland. Practic, RC Europe identifica terenuri pretabile pentru cei trei retaileri, le cumpăra, obținea autorizații de construire și le vindea către aceștia pregătite de construcție. Au dezvoltat în acest fel circa 60 de supermarketuri la nivel național.

Daniel Florescu și Valentin Motoc, supranumiți de presă regii jocurilor de noroc, operează peste 300 de aparate de joc de tip slot-machine în regiunea Moldovei. Ei dețin și sălile de jocuri The Jack, răspândite în mai multe mall-uri din țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
daniel florescu
valentin motoc
rc europe