EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național

EXCLUSIV Retailerul Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul în Băneasa Airport Tower pe o suprafață de 3 ori mai mare, pentru un centru național
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 16 mar 2022

Lanțul de supermarketuri Profi, cel mai mare angajator privat din România, își mută sediul din Anchor Plaza în Băneasa Airport Tower din București, pe o suprafață de 3 ori mai mare, unde va amenaja un centru național, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UPDATE ora 15.05 Informația a fost confirmată oficial

Retailerul închiriază circa 4.000 de metri pătrați din Băneasa Airport Tower, adică aproape 60% din clădire, în locul în care, în trecut, Banca Transilvania a avut un hub operațional. Circa 900 de metri pătrați din această suprafață vor fi utilizați pentru amenajarea unui magazin la parterul clădirii de birouri.

Profi are, acum, închiriat un sediu de circa 1.000 de metri pătrați în Anchor Plaza, clădire de birouri în care s-a mutat în 2018. Anchor Plaza aparține turcilor de la Anchor Grup, proprietarii mallurilor București Mall și Plaza Romania.

Sediul central al retailerului Profi este în Timișoara, însă o sursă Profit.ro spune că în urma mutării în Băneasa Airport Tower, sediul central al Profi va fi mutat și el în București, însă compania a transmis Profit.ro că nu se va muta sediul central din Timișoara.

Războiul din Ucraina a prăbușit interesul pentru apartamente în România. Constructorii avertizează că pot apărea dificultăți de finanțare și anticipează scăderea tranzacțiilor și scumpiri abrupte CITEȘTE ȘI Războiul din Ucraina a prăbușit interesul pentru apartamente în România. Constructorii avertizează că pot apărea dificultăți de finanțare și anticipează scăderea tranzacțiilor și scumpiri abrupte

“Specificul actual al pieței muncii personalului de specialitate impune să oferim în București mai multe locuri de muncă pentru specialiștii noștri care nu iau în calcul posibilitatea de a se reloca la Timișoara”, a declarat Pawel Musial, director general al rețelei de magazine Profi.

“Îmbunătățim constant standaradele din rețeaua noastră, astfel că ne reamenajăm birourile din Timișoara și ne pregătim să mărim suprafața birourilor din București pentru a oferi colegilor actuali și viitori condiții de muncă în pas cu tendințelor din companiile europene de top”.

În 2021, Profi a trecut pe primul loc în topul celor mai mari angajatori privați din România, cu 26.000 de salariați proprii și în magazine partener. Doar CFR, cu peste 47.000 de angajați, mai depășește Profi.

În noul sediu din Băneasa ar putea lucra circa 200 de angajați ai Profi, pe o suprafață de peste 3.000 de metri pătrați. Spre comparație, sediul central al Auchan are o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați, al Lidl are circa 8.000 de metri pătrați, iar al Carrefour circa 6.000 de metri pătrați.

Băneasa Airport Tower are o suprafață închiriabilă totală de 6.931 de metri pătrați și se află în portofoliul companiei austriece Immofinanz, unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din România. Imobilul a făcut parte, anii trecuți, dintr-un portofoliu de clădiri pe care Immofinanz le scosese la vânzare, însă, între timp, acesta a fost retras de la vânzare.

EXCLUSIV Războiul din Ucraina nu oprește investițiile. Ieșire în premieră în presă: Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori, negociază terenuri ce au aparținut fabricilor Sintofarm și Solaris, cu potențial pentru mii de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Războiul din Ucraina nu oprește investițiile. Ieșire în premieră în presă: Petre Niculae, unul dintre cei mai mari dezvoltatori, negociază terenuri ce au aparținut fabricilor Sintofarm și Solaris, cu potențial pentru mii de apartamente

„Clădirea Băneasa Airport Tower a trecut, recent, printr-un proces de modernizare pentru a oferi cele mai bune condiții actualilor și viitorilor chiriași. Investițiile realizate au permis, de exemplu, certificarea DEKRA a tuturor clădirilor de birouri din portofoliul de pe piața locală, document care atestă  implementarea celor mai bune practici incluse în ghidurile Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2. Pentru fiecare dintre clădirile de birouri din portofoliu suntem în discuții, în diverse faze, cu mai multe companii active local, privind închirierea acestor spații. În momentul în care aceste discuții vor fi concretizate, vom reveni cu detalii“, au transmis către Profit.ro reprezentanții Immofinanz.

În mai 2019, Profi a devenit prima rețea cu mai mult de 1.000 de magazine amplasate în aproape 500 de localități din toate județele și municipiul București, iar în decembrie 2021 depășea 1.500 de magazine. Acum, rețeaua are peste 1.600 de magazine proprii și 708 magazine partener.

Din 2017, rețeaua Profi este deținută de Mid Europa Partners (MEP), unul dintre principalele fonduri de investiții de pe piețele din Europa Centrală și de Sud Est. Mid Europa a preluat Profi de la fondul de investiții Enterprise Investors printr-o tranzacție record în retailul românesc, contra sumei de 533 milioane euro.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
baneasa airport tower
immofinanz
anchor plaza