FOTO Timișorenii Nicolae Gavra și Sorin Suru, proprietarii unuia dintre cei mai mari constructori din vestul țării, intră pe piața rezidențială din București cu un proiect mărginit de Pădurea Băneasa

FOTO Timișorenii Nicolae Gavra și Sorin Suru, proprietarii unuia dintre cei mai mari constructori din vestul țării, intră pe piața rezidențială din București cu un proiect mărginit de Pădurea Băneasa

Proiectul promovat de Gavra și Suru se învecinează cu Pădurea Băneasa

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 iun 2023

Antreprenorii Nicolae Gavra și Sorin Suru, proprietarii Timcon, unul dintre cei mai mari costructori din Timișoara, au lansat un proiect rezidențial lângă Pădurea Băneasa, din nordul Bucureștiului, care poate cuprinde peste 400 de apartamente premium, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania Analog Construcții, împărțită în mod egal de cei doi investitori timișoreni, pregătește realizarea unui proiect rezidențial, cu birouri și spații comerciale, pe Șoseaua București – Ploiești nr. 107.

ANALIZĂ INFOGRAFIC Topul mall-urilor cu cele mai mari afaceri din România. Clasamentul are un nou lider după un deceniu de supremație a Zonei Comerciale Băneasa. Cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail CITEȘTE ȘI ANALIZĂ INFOGRAFIC Topul mall-urilor cu cele mai mari afaceri din România. Clasamentul are un nou lider după un deceniu de supremație a Zonei Comerciale Băneasa. Cele mai mari încasări din istoria pieței moderne de retail

Terenul pe care este planificat acest proiect are o suprafață de circa 14.000 de metri pătrați și este mărginit pe o latură de showroom-urile Jaguar și Land Rover ale Țiriac Auto și pe altă latură de Pădurea Băneasa.

Primăria Municipiului București a avizat în 2010 un Plan Urbanistic Zonal inițiat de Alexandru Pompiliu Antonescu pentru acest teren. Parametrii urbanistici aprobați atunci și care sunt repropuși acum de noii proprietari prevăd o suprafață construită desfășurată de peste 42.000 de metri pătrați, echivalentul a peste 400 de apartamente premium. Dezvoltarea urmează a fi realizată în două imobile cu 5, respectiv 6 etaje.


Firma Analog Construcții a trecut printr-un proces de insolvență, din care a ieșit 2015. Compania a devenit insolventă în timp ce era la jumătate cu dezvoltarea unui proiect rezidențial. În 2021, Analog Construcții a raportat o cifră de afaceri de 33,1 milioane lei, mai mult decât dublu față de anul anterior.

Și constructorul Timcon, deținut tot de Gavra și Suru, a trecut printr-un proces de insolvență, încheiat în 2017. La momentul declanșării procedurii, Timcon era implicat în dezvoltarea mai multor ansambluri rezidențiale din Timișoara și acumulase datorii de circa 110 milioane lei. În 2021, afacerile Timcon s-au ridicat la 35,5 milioane de lei, cu circa 37% mai mari decât anul anterior.

EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Portland Trust, susținut de un gigant de pe Wall Street, intră pe piața centrelor de date și pregătește „cea mai importantă locație fizică dedicată unor astfel de servicii“ din România

Gavra și Suru au deschis anul trecut centrul de recuperare pentru bătrâni Vitalitas Senior Center, cu 700 de locuri, amplasat pe un teren de 5 hectare din apropierea pădurii Snagov.

În 2017, Nicolae Gavra, alături de Mihai Șotropa și Marcel Martin, a fost implicat într-o tranzacție evaluată la circa 50 de milioane de euro, prin care compania de cablu IKOM din Belgrad a fost cumpărată de fondul american KKR. Gavra mai vânduse la începutul anilor 2000 și rețeaua de cablu Analog din Timișoara către UPC.

Familia Gavra a fost prezentă, în trecut, și în topul celor mai bogați români realizat de Forbes.

O serie de antreprenori români au început să facă plasamente imobiliare pe piața din București, în ultimii ani, ca o formă de diversificare a afacerilor pe care le desfășoară. Printre ei se numără frații Dragoș și Adrian Pavăl din Bacău, Dorin Mateiu din Alba, Ovidiu Buluc din București, Cristian Ludovic Pop din București, Vasile Armenean din Suceava, Gheorghe Buzdugan din Cluj,  Dobrin Mitriță, Spiru Mantu și Mihai Humă, toți din Galați, Cătălin Ene și Sorin Mihai Cîrstea din Argeș și Iulian Iuga din Cluj.

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali, în discuții pentru selectarea unui operator hotelier la fostul Inter din Venus, actualul Becali Hotel

Aproximativ 19.000 de case și apartamente ar putea fi livrate în 2023 în București și împrejurimi, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN Romania. Acest rezultat este cu aproximativ 11% mai mic față de cel înregistrat anul trecut, când au fost finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi. Recordul de livrări a fost stabilit în 2021, cu 22.010 locuințe finalizate.

Alte peste 8.000 de case și apartamente se află în acest moment în diferite faze de dezvoltare și ar urma să fie finalizate în 2024 și 2025, în funcție de respectarea graficelor de construire dar și de ritmul de recepție al unităților rezidențiale finalizate.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
nicolae gavra
sorin suru
timcon