Locuințe, hotel, spații comerciale și o nouă stradă, în locul unei fabrici vechi de 101 ani. Proiect de reconversie a 1,2 ha din vechea platformă industrială Scandia Sibiu

Locuințe, hotel, spații comerciale și o nouă stradă, în locul unei fabrici vechi de 101 ani. Proiect de reconversie a 1,2 ha din vechea platformă industrială Scandia Sibiu
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Două blocuri de locuințe cu puțin peste 100 de apartamente, un hotel, un complex comercial, spații medicale și o clădire pentru birouri și comerț sunt, în rezumat, propunerile făcute pentru a înlocui actualele clădiri industriale și de birouri de pe platforma Scandia, aflată în zona centrului istoric al Sibiului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reconversia propusă are în vedere nu doar demolări, ci și reabilitările unora dintre vechile clădiri, inclusiv a vechiului coș de fum. Intenția investitorilor este de a recrea imaginile zonei din jurul anilor `40, scrie Turnul Sfatului.

VIDEO Asigurări mai scumpe pentru accidentele grave. Valentin Ionescu (ASF): Să fie penalizați la următoarea poliță cu 80% față de tariful normal CITEȘTE ȘI VIDEO Asigurări mai scumpe pentru accidentele grave. Valentin Ionescu (ASF): Să fie penalizați la următoarea poliță cu 80% față de tariful normal

Activitatea industrială din zona propusă spre reconversie a fost oprită de un deceniu.

În 1922, Jozsef Theil producător de mezeluri din Mediaș, al cărui atelier înființat în 1895 producea salam de iarnă, mezeluri, derivate de carne, slănină, untură, conserve își mută fabrica la Sibiu pe strada Morilor, sub firma „Theil & Co. A.G. Salami und Selchwarenfabrik”.

Fabrica devine în scurt timp cel mai important producător de salam din Ardeal, salam distribuit sub marca “veritabilul salam de Sibiu”.

În 2010, acționarii au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu. Ulterior, compania intrat și pe segmentul de restaurante, deținând 3 restaurante în București, în marile centre comerciale.

Scandia Food, cu peste 1.000 de angajați, deține mărcile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandia sibiu
hotel