Primăria Capitalei vrea să reabiliteze peste 130 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 6

Primăria Capitalei vrea să reabiliteze peste 130 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 6
scris 16 mai 2018

Primăria Capitalei vrea să reabiliteze peste 130 de blocuri din sectoarele 3, 4 și 5, urmând ca acestea să fie introduse în programul local multianual de reabilitare termică, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

Municipalitatea invocă bugetele limitate ale primăriilor de sectoare ca motivare a propunerii de preluare a documentațiilor tehnico-economice pentru reabilitarea blocurilor, scrie News.ro.

Astfel, de la Sectorul 3 ar urma să fie preluate documentațiile pentru 101 blocuri (investiție totală de 148.256.061,57 lei), alte 16 blocuri din Sectorul 4 (investiție totală de 31.569.958,5 lei) și 15 blocuri din Sectorul 6 (investiție totală de 37.075.083,33 lei).

CONFIRMARE Tranzacție de 11 milioane euro pentru clădirea de birouri UTI Business Center, care are printre chiriași Comisia Europeană și Banca Mondială CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tranzacție de 11 milioane euro pentru clădirea de birouri UTI Business Center, care are printre chiriași Comisia Europeană și Banca Mondială

De altfel, la finalul lunii martie CGMB a aprobat în ședință un proiect de hotărâre care prevede desfășurarea, la nivelul Primăriei Capitalei, a unui program de reabilitare termică, separat de cele de la sectoare.

Gabriela Firea spunea atunci că Primăria Capitalei demarează acest proiect fiindcă este nemulțumită de ritmul în care se desfășoară programele de reabiliare la sectoare.

„Am realizat mai multe studii, m-am întâlnit cu mai mulți cetățeni care s-au plâns că reabilitarea termică merge foarte greu în unele sectoare. Primăria se va implica și ea și va suporta 80 la sută din costuri, restul fiind acoperit de asociațiile de locatari”, a declarat primarul Capitalei Gabriela Firea la începutul ședinței CGMB din martie.

Potrivit proiectului de hotărâre, pentru a intra în program, asociațiile de proprietari trebuie să  înregistreze la Centrul de Informare și Documentare pentru Relația cu Cetățenii acordul asociației de proprietari în original.

Vor fi cuprinse în programul local multianual de reabilitare termică doar blocurile de locuințe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990 care nu au mai beneficiat de fonduri publice pentru reabilitare termică.

Prioritate au blocurile cu un consum specific mare de energie termică, se precizează în proiect.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
reabilitare blocuri
primaria bucuresti