România înregistrează cea mai mare pondere din Uniunea Europeană a tinerilor care locuiesc în locuințe supraglomerate

România înregistrează cea mai mare pondere din Uniunea Europeană a tinerilor care locuiesc în locuințe supraglomerate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 dec 2018

România înregistra în 2017 cea mai mare pondere din UE a tinerilor care locuiau în locuințe supraaglomerate, de 65,1%, cu mult peste media europeană de 26,7% pentru categoria de vârstă 15-29 de ani, potrivit datelor publicate miercuri de biroul european de statistică, Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai scăzută pondere pentru această categorie de vârstă a fost consemnată în Malta, de numai 4%, scrie News.ro.

Pe ansamblul Uniunii Europene, proporția de persoane care trăiesc în spații supraaglomerate este de 17,5%.

DOCUMENT Prezența la notar pentru darea în plată a unui imobil nu va putea depăși termenul de 90 de zile de la notificarea adresată băncii CITEȘTE ȘI DOCUMENT Prezența la notar pentru darea în plată a unui imobil nu va putea depăși termenul de 90 de zile de la notificarea adresată băncii

Un număr de 10 state membre aveau în 2017 o pondere a tinerilor care locuiau în locuințe supraaglomerate mai mare decât media europeană. Șapte dintre acestea, respectiv Slovenia, Letonia, Polonia, Croația, Ungaria, Bulgaria și România, au raportat că peste jumătate din populația tânără trăiește în astfel de condiții.

Cea mai mare diferență între ponderea tinerilor de 15-29 de ani și ponderea la nivelul întregii populații a fost observată în Bulgaria (aproape 20% mai mare în cazul tinerilor).

În Danemarca, Olanda, Cipru, Suedia și Finlanda, rata de supraaglomerare pentru tineri era anul trecut de cel puțin două ori mai ridicată comparativ cu cea pentru întreaga populație.

Populația de referință pentru aceste date include toate locuințele private și membrii actuali care locuiesc pe teritoriul unui stat membru la momentul colectării datelor. Persoanele care locuiesc în locuințe colective și în instituții sunt în general excluse din populația țintă.

Rata de supraaglomerare este proporția de populație care locuiește într-o locuință suprasglomerată. Se consideră că o persoană locuiește într-o astfel de locuință dacă locuința respectivă nu pune la dispoziție un număr de camere care însumează o cameră comună, o cameră pentru un cuplu din gospodărie, o cameră pentru o persoană singură cu vârsta de cel puțin 18 ani, o cameră pentru două persoane de același sex de 12-17 ani și o cameră pentru o persoană de 12-17 ani care nu face parte din categoria precedentă.

viewscnt
Afla mai multe despre
eurostat
locuinte
tineri