Sala Polivalentă din Iași, blocată de creșterea costurilor din piața construcțiilor

Sala Polivalentă din Iași, blocată de creșterea costurilor din piața construcțiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Licitația pentru construirea Sălii Polivalente din Iași a fost anulată, decizia fiind luată de conducerea Primăriei după ce au fost actualizați indicatorii tehnico-economici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Refacerea devizului a dus la o creștere a costurilor de aproape 60%, de la 213 milioane lei la circa 340 milioane lei. Această creștere a fost cauzată de majorarea prețurilor la materiale de construcții, în special în ceea ce privește oțelul, cimentul și aluminiul, transmite Ziarul de Iași.

City Garden începe lucrările la cea de-a doua etapă a proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera CITEȘTE ȘI City Garden începe lucrările la cea de-a doua etapă a proiectului Bonton Luxury Villas din Pipera

Licitația a fost lansată la începutul lunii ianuarie, iar ofertele erau așteptate în luna martie. Din informațiile publicate în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP) nu rezultă în mod clar care a fost motivul anulării, dar, contactat telefonic, viceprimarul Daniel Juravle, cu atribuții de primar în această perioadă, a confirmat că este vorba despre creșterile din piața construcțiilor.

Viceprimarul Daniel Juravle a precizat că va merge săptămâna viitoare la Guvern pentru a prezenta noul deviz și s-a declarat încrezător că executivul va finanța în continuare proiectul.

Potrivit proiectului tehnic, Sala Polivalentă va avea o capacitate de peste 10.000 spectatori și va fi structurată pe trei etaje. În prezent, la nivel național, nu există o sală de sport cu o capacitate mai mare, dar, la Brașov, un proiect similar este tot în fază de licitație.

viewscnt
Afla mai multe despre
sală polivalentă
iasi