SIPEX - B2B a ajuns să reprezinte 40% din cifra de afaceri

SIPEX - B2B a ajuns să reprezinte 40% din cifra de afaceri
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2024

Distribuitorul de materiale și finisaje pentru construcții SIPEX a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 313,4 milioane de lei, în creștere de 7,4% comparativ cu anul 2022, în timp ce profitul net a scăzut cu aproape 45%, la 11,1 milioane lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Compania a obținut o cifră de afaceri de 313,4 milioane de lei, o creștere de 7,4% comparativ cu anul 2022. Rezultatele au fost susținute de avansul vânzărilor în canalul B2B cu 18,7% ca urmare a diversificării portofoliului de produse și a implicării în proiecte din infrastructură care au generat volume mai mari. Profitul net obținut este de 11,1 milioane de lei”, arată raportul transmis de companie.

FOTO Speedwell începe lucrările de construcție pentru a doua clădire rezidențială în locul fostei fabrici de pălării din centrul Timișoarei CITEȘTE ȘI FOTO Speedwell începe lucrările de construcție pentru a doua clădire rezidențială în locul fostei fabrici de pălării din centrul Timișoarei

În anul 2022, profitul net realizat s-a ridicat la 20,13 milioane lei.

„Anul 2023 a fost un an cu provocări semnificative în contextul economic global și local cu impact asupra sectorului construcțiilor. La SIPEX ne-am concentrat eforturile pentru creșterea cifrei de afaceri și menținerea cotei de piață. Prin strategia de vânzări adoptată, am extins numărul de clienți și am crescut volumele de vânzări în canalele B2B și retail. Prin consolidarea segmentului B2B, acesta a ajuns să reprezinte 40% din cifra noastră de afaceri", spune Irinel Gheorghe, CEO SIPEX.

Potrivit acestuia, strategia companie este construită în jurul următoarelor direcții: diversificarea portofoliului de produse; dezvoltarea și extinderea punctelor de lucru existente și deschiderea unor centre de distribuție noi; ajustarea politicii de personal cu accent pe retenția angajaților.

SIPEX operează cu un model de afaceri integrat, organizat în 3 linii de afaceri: vânzare și distribuție de materiale și finisaje pentru construcții, prestări servicii (consultanță tehnică) și vânzare de produse finite colorate.

Compania are aproximativ 300 de angajați, deține 12 centre logistice și un parc auto de 191 de autovehicule. Punctele de lucru și de desfacere ale companiei sunt: Brașov, București, Cluj, Craiova, Iași, Ilfov (Pantelimon), Focșani, Piatra Neamț, Prahova (Ariceștii Rahtivani), Râmnicu Vâlcea, Suceava, Timișoara.

SIPEX a fost listată la Bursa de Valori București în piața AeRO în 3 iunie 2022 în urma unui plasament privat prin care a atras 10,6 milioane lei de la 54 de investitori, iar începând cu 20 martie 2023 acțiunile SIPEX au intrat în structura indicelui BETAeRO.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
sipex
materiale pentru construcți