Acționarii unei firme din grupul ceh Intercora au adus 6,1 mil. euro la capital

Acționarii unei firme din grupul ceh Intercora au adus 6,1 mil. euro la capital
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2016

Capitalul firmei Alpha Real Estate Investment, parte a grupului ceh Intercora, care a dezvoltat în România zeci de centre co­mer­ciale pentru retaileri precum Kaufland, Lidl, Deichmann, Takko și alții, a fost majorat cu 6,1 milioane de euro, la 27,672 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Asociații, firma Rominvest Realitaeten Austria (0,31%), Clemens Petschnikar, cetățean austriac (40,41%) și firma Slovimex din Cehia (59,28%), au decis majorarea capitalului în luna ianuarie, operațiunea fiind realizată prin emisiune de noi acțiuni subscrise de Clemens Petschniker și Slovimex.

Alpha Real Estate Investment este compania de investiții a Alpha Property Group, care face parte din grupul internațional Intercora, una dintre cele mai mari companii imobiliare din regiune specializate pe dezvoltare imobiliară comercială, cu capital exclusiv privat.

Kaufland deschide magazinul construit pe terenul fostei fabrici de bere Grivița CITEȘTE ȘI Kaufland deschide magazinul construit pe terenul fostei fabrici de bere Grivița

Alpha Property Group cuprinde, pe lângă Alpha Real Estate Investment, și firmele Alpha Property Development (APD) și Intercora Management Holding.

Alpha Real Estate Investment deține, în prezent, 7 parcuri de retail în România, toate în parteneriat cu retaileri internaționali de top din domeniul produselor alimentare.

Strategia companiei este de a continua investițiile în proiectele de parcuri de retail din România. Achizițiile, atât de la APD, care este dezvoltatorul intern al grupului, cât și de la investitori/dezvoltatori terți sunt posibili factori de creștere.

În prezent, ARI cooperează cu First Retail International, un grup belgian de investiții în domeniul imobiliar, specializat în investițiile în parcuri de retail la nivel internațional, care în 2013 a preluat participația de 50% la portofoliul de retail parcuri deținute de Intercora în România.

Alpha Property Group are în România un portofoliu de 15 proiecte finalizate și 5 în dezvoltare (Mioveni, Pașcani, Slatina, Târgu Mureș și Tulcea), toate supermarketuri Kaufland.                    

Intercora a dezvoltat peste 250 de proiecte de retail, cu o suprafață comercială totală de peste 1,5 milioane metri pătrați în Europa Centrală și de Est. În prezent, grupul deține aproximativ 500.000 de metri pătrați de spațiu de retail.

De mai bine de 20 de ani, Intercora colaborează cu retailerii din domeniul alimentar, precum Kaufland, Lidl, Penny, BILLA, Tesco, Ahold, și din domeniul produselor nealimentare și de modă precum Deichmann, Takko, Kik, New Yorker, Hervis, dm și Jysk în Republica Cehă, Slovacia și România.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
intercora
alpha real estate