Ceasurile "Swiss-made" nu sunt 100% elvețiene. Reguli înăsprite

Ceasurile "Swiss-made" nu sunt 100% elvețiene. Reguli înăsprite
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 dec 2017

Cei care cumpără un ceas cu eticheta "Swiss-made", crezând că este vorba de un ceas produs în întregime în Elveția, ar putea să se înșele, în condițiile în care o parte din componente precum cadranele, geamul sau cutiile ceasurilor sunt produse în China, Thailanda sau Mauritius, pentru ca la final să ajungă în ceasurile care sunt vândute sub eticheta "Swiss-made".

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Regulile pentru producătorii care doresc să beneficieze de prestigioasa etichetă "Swiss-made", pentru care cumpărătorii sunt dispuși să plătească o primă, au fost înăsprite în acest an. Cerința cheie este ca 60% din costurile de producție să fie suportate în Elveția, față de pragul de 50% în trecut care se aplica doar mecanismului principal al ceasului, scrie Agerpres.

O piață de Bitcoin a pierdut 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic CITEȘTE ȘI O piață de Bitcoin a pierdut 60 de milioane de dolari în urma unui atac informatic

Noile reguli sunt menite să crească încrederea cumpărătorilor în eticheta "Swiss-made" și să protejeze industria elvețiană de orologerie de concurență, în special cea asiatică.

viewscnt
Afla mai multe despre
ceasuri elvetiene