Danone, rămas în urma rivalilor în timpul pandemiei, își demite CEO-ul

Danone, rămas în urma rivalilor în timpul pandemiei, își demite CEO-ul
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mar 2021

Emmanuel Faber este înlocuit din funcția de președinte director general al Danone, Gilles Schnepp, care obținuse funcția de director la finalul anului trecut, fiind numit președinte non-executiv cu efect imediat, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Investitorul american Artisan Partners s-a alăturat celor de la BlueBell Capital Partners, solicitând Danone să găsească un nou director general pentru a-și îmbunătăți guvernanța și a accelera eforturile pentru majorarea profitului. Ei susțin că trebuie realizate schimbări în cadrul grupului, care a rămas în urma rivalilor în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Artisan Partners este al treilea mare acționar al Danone, cu o participație de aproape 3%, scrie Agerpres.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

La începutul acestei luni, Faber anunțase că rămâne președinte, dar renunță la funcția de director general.

Sub conducerea lui Emmanuel Faber, vânzările, marja de profit și prețul acțiunilor Danone s-au situat în urma Nestle și Unilever, primii doi jucători mondiali.

Emmanuel Faber a avut dificultăți în a relansa Danone pe fondul competiției de pe piața din Europa, creșterii prețurilor la lapte și apariției unor noi competitori precum Chobani în SUA. În 2020, compania a pierdut un sfert din valoarea de piață.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

Grupul Danone a demarat investiția în România în 1996, prin achiziția fostei unități Miorița Fundeni. Începând din 2013, Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Grecia și țările Adriatice, servind o piață potențială de peste 60 de milioane de consumatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
emmanuel faber
danone