Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, în vizorul procurorilor, se retrage din E-Boda Electronics

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, în vizorul procurorilor, se retrage din E-Boda Electronics
scris 10 aug 2017

Fostul viceguvernator BNR Bogdan Olteanu, trimis în judecată cu acuzația de trafic de influență pe lângă fostul premier Tăriceanu în favoarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, a renunțat la acțiunile deținute la compania E-Boda Electronics a omului de afaceri Alexandru Drăgoiu, unul dintre cei mai mari furnizori locali de tablete, smart­phone-uri și accesorii pentru tablete și telefoane. Olteanu controla 50% din companie. 

El și-a cedat acțiunile lui Alexandru Drăgoiu, fondator al Rosal Import-Export, care va controla astfel total compania.

10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P) CITEȘTE ȘI 10 semne că agenția de turism pe care ați ales-o nu este de încredere (P)

Inițial, din acționariat făcea parte și Honorius Prigoană, fiul fostului deputat PDL Silviu Prigoană.

EXCLUSIV Complexul UTI Business Center, evaluat în tranzacția cu PineBridge la 23-25 milioane euro. UTI va căuta noi investitori prin procedură competitivă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Complexul UTI Business Center, evaluat în tranzacția cu PineBridge la 23-25 milioane euro. UTI va căuta noi investitori prin procedură competitivă

Olteanu a intrat în acționariatul companiei în 2012. "Este o simplă investiție, îl cunosc pe proprietarul afacerii de mai mult timp și m-a convins de fezabilitatea proiectului", spunea atunci Olteanu.

Bogdan Olteanu a fost trimis în judecată în 18 octombrie 2016, pentru trafic de influență, fiind acuzat că în 2008, când era președinte al Camerei Deputaților, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu 1 milion de euro și sprijin electoral constând în servicii de marketing și consultanță, în schimbul intervențiilor la premierul de la acea dată, Călin Popescu Tăriceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării. 

Anul trecut, E-Boda Electronics a avut afaceri de 1,1 milioane lei, în acord cu anii precedenți, și un profit net de doar 6.486 lei, nu cu mult totuși sub câștigurile anterioare.

Drăgoiu controlează însă și E-Boda Distribution, prin care livrează efectiv aparatele și care anul trecut a avut afaceri de 36,6 milioane lei (22,1 milioane lei în 2015) și un profit net de 2,3 milioane lei (față de o pierdere de 1,5 milioane lei în anul precedent).

viewscnt
Afla mai multe despre
olteanu
e-boda