FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 6 iul 2020

Anika by the Sea, proiectul gastronomic curatoriat de Chef Alexandru Dumitru și somelierul Andrei Popa, se lansează într-o variantă pop-up la malul mării printr-o colaborare cu Hacienda de Mare Olimp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Restaurantul se află în acest sezon pe o terasă spațioasă, pe plaja privată a hotelului boutique Hacienda de Mare, într-o zonă intimă și retrasă, pe plaja Copahavana din Olimp.

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea


“Dacă vei transpune restaurantul Anika într-un alt spațiu geografic al țării noastre, meniul de preparate și vinuri va arata complet diferit. Îmi place să pun în valoare ingredientele de sezon locale și să surprind specificul locului în preparatele mele. Anul acestea, avem extraordinara oportunitate de a experimenta cu ingredientele dăruite de Marea Neagră, iar cel mai bun loc pentru aceasta este chiar litoralul românesc”, spune Alexandru Dumitru.

Meniul Anika By The Sea are un format a la carte și este creat în jurul ingredientelor provenite din Delta Dunării și Marea Neagră: midii, rapane, peștele de apă dulce și pește de mare, vedetele meniului de lansare fiind Chilca, Cambula și Lupul de Mare. Identitatea gastronomică puternică a locului a fost surprinsă de Chef Alexandru prin câteva preparate precum Storceagul – o ciorbă tradițională de pește din Delta Dunării, vinete umplute în stil turcesc sau sarmuzac – un sos pregătit după o rețetă dobrogeană.

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea


Alexandru Dumitru este merituosul deținător al titlului Chef of the Year, oferit de prestigiosul ghid internațional Gault & Millau, în 2019.

Sub conducerea lui Alex se află si alte 2 restaurante de pe plaja Copahavana - Taverna (specific grecesc) și Ristorante CasaDeMare (specific italian).

Restaurantele de la malul mării vor fi deschise pentru întregul sezon estival, în perioada 25 iunie – 15 septembrie 2020.

Hacienda De Mare este un hotel boutique din stațiunea Olimp, situat direct pe plaja Copahavana. Hotelul oferă 18 camere, triple - tip apartament cu vedere la mare și camere duble și reprezintă, alături de CasaDeMare și CasaBlancaOlimp cele mai apreciate opțiuni de cazare din zona de sud a litoralului românesc.

FOTO Hacienda de Mare Olimp, printr-o colaborare cu Chef Alexandru Dumitru, lansează proiectul gastronomic Anika by the Sea


CasaDeMare oferă 24 de camere duble și casuțe tip family cottage, piscină și loc de joacă pentru copii, în timp ce CasaBlancaOlimp pune la dispoziția turiștilor 12 bungalow-uri situate pe plajă, cu chicinetă complet utilată și terasă proprie.

Pe lângă proprietatile si restaurantele din Olimp, investitorul deține și CasaStavros, în 2 Mai - 50 de camere duble decorate în stil grecesc, piscină, pool bar și o curte interioară cu zone de lounge la soare sau la umbră naturală.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexandru dumitru
anika by the sea
hacienda de mare olimp