Oregon are mai multe magazine de marijuana decât restaurante McDonald's și Starbucks la doar o lună de la legalizare

Oregon are mai multe magazine de marijuana decât restaurante McDonald's și Starbucks la doar o lună de la legalizare
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 15 nov 2015

Numărul de magazine destinate vânzării de marijuana l-a depășit pe cel de unități al lanțurilor McDonald's și Starbucks în statul american Oregon la numai o lună de la legalizarea comercializării canabisului în scop recreațional în acest stat, potrivit portalului financiar Zero Hedge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
În prezent, în statul american există 281 de magazine care vând marijuana, potrivit datelor Autorității de Sănătate din Oregon. Spre comparație, McDonald's are 205 de unități, iar Starbucks are 248, arată datele menuism.com, care centralizează locațiile restaurantelor, cafenelelor și barurilor.

Expansiunea acestui tip de afacere a fost accelerată și de legalizarea consumului de marijuana în scopuri medicale, înainte ca vânzarea în scop recreațional să fie permisă. În Oregon, existau peste 250 de unități medicale care vindeau canabis, care s-au reprofilat ulterior, devenind magazine.

Compararea numărului de magazine destinate comercializării canabisului cu numărul total de cafenele sau restaurante ar putea fi considerată mai relevantă, dar având în vedere notorietatea, dimensiunea și vechimea celor două lanțuri, McDonald's și Starbucks, datele de mai sus ilustrează imporanța economică pe care marijuana o are în statele în care consumul este legal.

În prima săptămână după legalizare, vânzările de marijuana din Oregon  au depășit 11 milioane de dolari, potrivit Associated Press (AP).

Comercializarea canabisului a fost legalizată în mai multe state americane, cu posibilitatea de a fi consumată atât în scop medical, cât și recreațional. Totuși,  consumul în spațiul public rămâne, în general, interzis.

viewscnt
Afla mai multe despre
marijuana
oregon
mcdonald's
starbucks
weed