Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a doua lună consecutiv în iulie

Prețurile mondiale la alimente au crescut pentru a doua lună consecutiv în iulie
scris 6 aug 2020

Indicele global al prețurilor la produsele alimentare a crescut în iulie, în urma avansului prețurilor la uleiuri vegetale, lactate și zahăr, extinzând redresarea de luna trecută, după scăderile puternice provocate de pandemia de coronavirus, a anunțat joi Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), transmite Reuters.

FAO publică lunar propriul său Food Price Index, care măsoară modificările de prețuri înregistrate la un coș de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne și zahăr. În iulie, acest indice a crescut la 94,2 puncte, de la 93,1 puncte luna precedentă, scrie Agerpres.

Cereal Crunch, business deținut de Radu Savopol și Lucian Bădilă, co-fondatori 5 to go, și Andrei Alecu, proprietar al Utopia Coffee Bar, deschide prima franciză CITEȘTE ȘI Cereal Crunch, business deținut de Radu Savopol și Lucian Bădilă, co-fondatori 5 to go, și Andrei Alecu, proprietar al Utopia Coffee Bar, deschide prima franciză

"La fel ca în iunie, creșterea prețurilor la uleiuri vegetale, lactate și zahăr a compensat prețul mai redus la carne, pe fondul valorii constante a indicelui prețului cerealelor", se arată în comunicatul FAO.

Prețurile la uleiuri vegetale au urcat cu 7,6% în iulie, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele cinci luni. Prețurile la lactate și zahăr au urcat cu 3,5% și, respectiv, 1,4%, în timp ce Prețurile la carne au scăzut cu 1,8%,în urma reducerii cererii. 

viewscnt
Afla mai multe despre
alimente
preturi