Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, are undă verde să cumpere firma românească Amraz

Producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, are undă verde să cumpere firma românească Amraz

Fabrica Amraz din România

Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 sep 2017

Tranzacția prin care producătorul austriac de ambalaje din plastic Alpla, cel mai mare jucător din industria europeană de profil, cumpără și producătorul de poliester thermoplastic Amraz de lângă București, a fost avizată de Consiliul Concurenței. Austriecii au preluat, în luna februarie, un alt jucător pe piața românească, Star East Pet din Brașov, specializat în producția de preforme PET.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Amraz este deținută integral de compania olandeză Plasinject.

"Cu toate că, prin această operațiune are loc o diminuare a numărului de concurenți de pe piața producției și comercializării de preforme PET din România, Autoritatea de concurență a constatat că tranzacția nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața romȃnească sau pe o parte substanțială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziții dominante, întrucât vor exista în continuare producători locali, precum și suficiente surse de aprovizionare din import ( Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia etc.)", este decizia Concurenței.

Pe piața românească de PET-uri, care deservește companii precum Coca Cola, Pepsi, Bergenbier, mai este și Pet Star Holding din Slobozia.

Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Tranzacție între constructori: Sudarc cumpără de la Consproiect două terenuri și o clădire, de 1,5 milioane euro

Grupul Alpla este prezent în România din 2010, prin fabrica de ambalaje din plastic Alpla Plastic, situată în Pantelimon. Fabrica are circa 40 de angajați și a încheiat anul 2015 cu o cifră de afaceri netă de 26,14 milioane lei și un profit de 1,6 milioane lei.

La nivel global, austriecii dețin 160 de unități de producție în 43 de țări, dintre care 66 în Europa. Grupul are 17.300 de angajați și venituri anuale de circa 3,3 miliarde de euro.

Activele Amraz pe care urmează să le achiziționeze Alpla România sunt utilizate în producerea de preforme de polietilen tereftalat (PET).

viewscnt
Afla mai multe despre
alpla
pet
amraz