Un acționar important al SABMiller spune că ofera majorată de preluare din partea AB InBev rămâne “inacceptabilă”

Un acționar important al SABMiller spune că ofera majorată de preluare din partea AB InBev rămâne “inacceptabilă”
scris 26 iul 2016

Aberdeen Asset Management, unul dintre cei mai importanți 10 acționari ai producătorul de bere SABMiller, a declarat că oferta revizuită de preluare din partea Anheuser-Busch InBev (AB InBev), lider pe piața berii la nivel mondial, rămâne “inacceptabilă”, informează Reuters.

Aberdeen spune că oferta, majorată de la 44 de lire sterline pe acțiune la 45 de lire pe acțiune, subevaluează compania.

“În absența unei oferte îmbunătățite, am fi mai mult decât mulțumiți să rămânem acționari pe termen lung ai SABMiller”, afirmă reprezentanții fondului de managemntul activelor.

AB InBev a majorat marți oferta pentru preluarea rivalului SABMiller, în condițiile în care deprecierea lirei sterline, în urma votului pro-Brexit la referendumul din iunie, a scăzut atractivitatea tranzacției pentru unii dintre acționarii SABMiller.

Revlon cumpără Elizabeth Arden, într-o tranzacție de 420 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Revlon cumpără Elizabeth Arden, într-o tranzacție de 420 de milioane de dolari

Cel mai mare berar al lumii a anunțat, într-un comunicat, că va plăti 45 lire în numerar pentru o acțiune SABMiller, comparativ cu un preț de 44 lire/acțiune oferit anterior. La acest preț, SABMiller este evaluată la circa 79 miliarde de lire (103,3 miliarde dolari), față de 71 miliarde lire în funcție de oferta inițială. Potrivit unui comunicat al companiei, oferta este finală.

Acționarii SABMiller pot alege să primească și o componentă de acțiuni, care include 0,483969 acțiuni nelistate, care nu pot fi vândute timp de cinci ani, și 3,7788 lire în numerar pentru fiecare acțiune SABMiller, echivalentul a 51,14 lire/acțiune, reprezentând o primă de 74% față de cotația din 14 septembrie 2015, înaintea apariției primelor informații privind o posibilă preluare a companiei de către AB InBev.

Varianta care include și o componentă de acțiuni este un al motiv de nemulțumire pentru Aberdeen și alți acționari, care consideră că doi investitori, Altria și Bevco, care dețin în total o participație de 40% la SABMiller, nu ar trebui să poată vota pentru alegerea tipului de ofertă acceptat, ci să fie tratați ca o categorie separată.

Altria și Bevco și-au exprimat interesul pentru oferta care include și acțiuni nelistate, inclusiv pentru a reduce impozitele și taxele datorate, însă majoritatea acționarilor preferă varianta care include exclusiv numerar, potrivit The Telegraph.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
aberdeen asset management
ab inbev
sabmiller
bere
preluare
actionari