Un grup de băutori de bere din SUA vrea să blocheze preluarea SABMiller de către AB InBev

Un grup de băutori de bere din SUA vrea să blocheze preluarea SABMiller de către AB InBev
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 dec 2015

Un grup de băutori de bere din SUA a dat în judecată Anheuser-Busch InBev (AB InBev), numărul unu pe piața berii mondiale, încercând să blocheze preluarea companiei rivale SABMiller, pe motiv că fuziunea celor doi producători va forța consumatorii să plătească prețuri mai mari și va duce la scăderea calității berii pe piața locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fuziunea dintre AB InBev și SABMiller, al doilea mare berar la nivel global, ar crea un monopol pe piața berii din SUA, în contradicție cu legislația antitrust locală, susțin 23 de consumatori din Oregon care au dat în judecată AB InBev.

Prin acțiunea intentată la începutul acestei săptămâni, grupul încearcă să blocheze definitiv tranzacția în valoare de 71 miliarde lire sterline (107 miliarde dolari), care ar duce la crearea unei companii-mamut pe piața mondială a berii, cu o valoare de piață de aproximativ 250 miliarde dolari.

Reprezentanții AB InBev au catalogat cererea grupului ca neîntemeiată și au spus că se vor apăra vehement, scrie Bloomberg.   

“Piața berii din SUA nu a fost niciodată mai competitivă ca în prezent, iar tranzacția (cu SABMiller) nu va schimba acest lucru“, a spus John Blood, vicepreședintele departamentului legal al AB Inbev.

SABMiller a refuzat să comenteze.

AB InBev a anunțat în octombrie că a ajuns la un acord pentru preluarea SABMiller în schimbul sumei record de 71 miliarde de lire sterline. Finalizarea tranzacției necesită aprobarea autorităților de reglementare din cele peste 100 de piețe în care operează cei doi producători, iar companiile au declarat deja că au în vedere vânzarea mai multor mărci pentru a atenua îngrijorările autorităților antitrust cu privire la concentrarea economică rezultată.

SABMiller, care deține Ursus Breweries, a anunțat luna trecută vânzarea operațiunilor internaționale sub marca Miller și a participației deținute la compania americană MillerCoors către proprietarul Bergenbier, Molson Coors Brewing, pentru 12 miliarde de dolari.

Totodată companiile au în plan vânzarea mărcilor Peroni și Grolsch pentru a convinge autoritățile să accepte tranzacția.

SABMiller produce peste 150 mărci de bere, în timp ce portofoliul AB InBen numără peste 200 de sortimente.

viewscnt
Afla mai multe despre
ab inbev
proces
sabmiller
preluare
bere