VIDEO Prima TV: Firmele din Cultură, Turism, Evenimente și Fitness sunt îngenuncheate

VIDEO Prima TV: Firmele din Cultură, Turism, Evenimente și Fitness sunt îngenuncheate
scris 30 ian 2022

De doi ani, firmele care activează în domeniul Culturii, Turismului, Evenimentelor și Fitness-ului sunt îngenuncheate. În fața pandemiei și fără ajutor de la stat, unele firme și-au pus lacătele pe ușă, altele abia se susțin de pe o zi pe alta. În contextul în care pandemia ia din nou avânt, cei din industrie atrag atenția că au nevoie de ajutor și spun că nu vor alte restricții care i-ar putea duce la faliment.

Reprezentanții Alianței pentru Cultură, Turism, Evenimente și Fitness, asociație care cuprinde cele mai importante 30 de organizații din aceste domenii, au transmis că nu vor să să mai fie direct afectați de incidența infectărilor, arată Prima TV.

Investitorii străini pariază pe România CITEȘTE ȘI Investitorii străini pariază pe România

Antreprenorii se plâng că în ultimii doi ani nu au primit ajutor de la stat, ci mai mult….promisiuni.

Nici cei din domeniul Culturii nu au primit bani.

Antreprenorii au încheiat însă și anul 2020 cu mult pe minus. În 2020, organizatorii de nunți au suferit pierderi de 90%. În 2021 și-au revenit puțin, însă cel puțin 25% dintre companii nu și-au permis să se redeschidă.

Industria hotelieră a scăzut de la aproximativ 29,8 milioane de înnoptări în 2019, la doar 14,4 milioane în 2020. A înregistrat o ușoară creștere în 2021, cu aproximativ 20,4 milioane înnoptări.

Iar sălile de sport și-au redus veniturile la jumătate față de ultimul an de dinaintea pandemiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
antreprenori
restrictii