Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut

 Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2021

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă atât ca serie brută cu 13,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, cu 2,3%, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În luna martie 2021, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de luna precedentă atât caserie brută cu 13,3%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 2,3%. Față de luna corespunzătoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 9,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,6%", a informat INS.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

În primele trei luni ale acestui an, volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete) a crescut față de perioada similară din 2020 atât ca serie brută cu 4,1%, cât și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 0,8%, scrie News.ro.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 13,3%, datorită creșterilor înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+23,5%), vânzările de produse nealimentare (+12,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (+9,1%).

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creșterii înregistrate la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate cu 3,8%.

Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-1,5%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-0,5%).

OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul” CITEȘTE ȘI OFICIAL România renunță să își mai asume la Bruxelles un orizont de adoptare a monedei euro. Își menține doar ”angajamentul”

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 9,1%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+21,1%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,9%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 2,1%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în luna martie 2021, comparativ cu luna martie 2020 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 5,6%, ca urmare a creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+16,7%) și la comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (+9,4%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun au scăzut cu 5,7%.

Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada similară din 2020 a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 4,1%, datorită creșterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,2%) și vânzărilor de produse alimentare, băuturi și tutun (+0,1%).

Comerțul cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,6%. Volumul cifrei de afaceri din comerțul cu amănuntul (cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete), serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie-31 martie 2021, comparativ cu perioada 1 ianuarie-31 martie 2020, a înregistrat o creștere, pe ansamblu, cu 0,8% ca urmare a creșterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare cu 10,8%.

Parcările de la Aeroportul Otopeni, modernizate CITEȘTE ȘI Parcările de la Aeroportul Otopeni, modernizate

Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun (-3%) și la comerțulcu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate (-2,1%).

Cifra de afaceri netă reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referință, provenite atât din activitatea principală, cât și din activitățile secundare exercitate de aceasta. Cifra de afaceri netă nu include TVA și veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe.

viewscnt
Afla mai multe despre
comert cu amanuntul
ins