Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari

Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2018

Grupul farmaceutic elvețian Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari, tranzacție care evaluează compania americană la 5,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Roche va plăti 137 de dolari pe acțiune în numerar, preț care este cu 29% peste cotația înregistrată de acțiunile Foundation Medicine la închiderea tranzacțiilor de luni, scrie News.ro.

Acordul, aprobat de board-urile celor două companii, urmează să fie finalizat în a doua jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat al companiei elvețiene.

Cu sediul în Cambridge, Massachusetts, Foundation Medicine este o companie care activează în domeniul informațiilor moleculare și este specializată în tratamente destinate afecțiunilor oncologice.

EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro

Foundation Medicine oferă analize cuprinzătoare de profilare genomică pentru identificarea modificărilor moleculare ale pacienților oncologici și corelarea acestora cu terapii țintite, imunoterapii și studii clinice.

Directorul general al Roche Pharmaceuticals, Daniel O'Day, a declarat că tranzacția este importantă pentru strategia de asistență medicală personalizată a companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
roche
foundation medicine