Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari

Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari
scris 19 iun 2018

Grupul farmaceutic elvețian Roche a convenit preluarea acțiunilor pe care nu le deține încă la Foundation Medicine, pentru 2,4 miliarde de dolari, tranzacție care evaluează compania americană la 5,3 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Roche va plăti 137 de dolari pe acțiune în numerar, preț care este cu 29% peste cotația înregistrată de acțiunile Foundation Medicine la închiderea tranzacțiilor de luni, scrie News.ro.

Acordul, aprobat de board-urile celor două companii, urmează să fie finalizat în a doua jumătate a acestui an, potrivit unui comunicat al companiei elvețiene.

Cu sediul în Cambridge, Massachusetts, Foundation Medicine este o companie care activează în domeniul informațiilor moleculare și este specializată în tratamente destinate afecțiunilor oncologice.

EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ramada-Majestic, unul dintre hotelurile-emblemă ale Bucureștiului, unde a filmat Sergiu Nicolaescu și a fost cazat Păstorel Teodoreanu - scos la vânzare cu peste 13 milioane euro

Foundation Medicine oferă analize cuprinzătoare de profilare genomică pentru identificarea modificărilor moleculare ale pacienților oncologici și corelarea acestora cu terapii țintite, imunoterapii și studii clinice.

Directorul general al Roche Pharmaceuticals, Daniel O'Day, a declarat că tranzacția este importantă pentru strategia de asistență medicală personalizată a companiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
roche
foundation medicine