Takeda plătește 62 de miliarde de dolari pentru Shire, cea mai mare achiziție a unei companii japoneze

Takeda plătește 62 de miliarde de dolari pentru Shire, cea mai mare achiziție a unei companii japoneze
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mai 2018

Producătorul japonez de medicamente Takeda Pharmaceutical Co. a anunțat marți că a ajuns la un acord pentru preluarea producătorului irlandez Shire Plc. pentru aproximativ 46 miliarde lire sterline (62 de miliarde de dolari), o tranzacție care va propulsa grupul nipon în topul celor mai mari zece producători mondiali de medicamente, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După mai multe luni de abordări fără succes, Takeda a reușit să obțină sprijinul Consiliului de administrație al Shire după ce a majorat partea de numerar a ofertei sale. Conform termenilor unui acord anunțat marți, acționarii Shire vor primi 30,33 dolari în numerar și fie 0,839 noi acțiuni Takeda fie 1,678 ADS-uri Takeda pentru fiecare titlu pe care îl dețin, adică echivalentul a 48,17 lire sterline pe acțiune. Acționarii Shire ar urma să dețină aproximativ jumătate din grupul rezultat în urma fuziunii cu Takeda, scrie Agerpres.

VIDEO Mai vrea Mugur Isărescu un mandat în fruntea BNR? „Am 70 de ani la anul!” CITEȘTE ȘI VIDEO Mai vrea Mugur Isărescu un mandat în fruntea BNR? „Am 70 de ani la anul!”

Potrivit firmei de cercetare de piață KEN Pharma Brain în anul 2016 Takeda s-a plasat pe locul 17 în topul celor mai mari producători mondiali de medicamente iar Shire a ocupat locul 22.

viewscnt
Afla mai multe despre
shire
takeda