22 de nave de croazieră și-au anunțat escale în Portul Constanța

22 de nave de croazieră și-au anunțat escale în Portul Constanța
scris 4 feb 2016

Un număr de 22 de nave de croazieră și-au anunțat escale în Portul Constanța, prima fiind programată pe 28 martie 2016.

"Până la această dată, 22 nave de croazieră și-au anunțat escale în Portul Constanța, prima, MSC Opera, fiind programată pe 28 martie 2016. Din totalul celor 22 de nave, 7 sunt fluviale. Compania MSC va avea 6 escale în acest sezon de croaziere, cu navele MSC Opera și MSC Lirica. Se remarcă revenirea companiei Costa Crociere în Marea Neagră și în Portul Constanța, cu nava Costa Neoromantica. O prezență deosebită în acest an va fi velierul Royal Clipper, una dintre cele mai luxoase nave de croazieră din lume", se arată în comunicatul Portului Constanța.

Potrivit acestuia, Royal Clipper a fost lansată la apă în anul 2000, în prezența reginei Silvia a Suediei, designul navei fiind inspirat de Preussen, legendara navă de luptă germană.

"Nava, supranumită Steaua Mărilor, și-a avizat două sosiri în Portul Constanța, în mai și iunie. Aceasta are o capacitate de 227 pasageri, un echipaj format din 106 persoane, fiind utilată cu 114 cabine de lux. Se menține trendul sosirii în regiunea Mării Negre a navelor de capacități mari, cele mai multe fiind din generația nouă, cu servicii de calitate și multiple facilități la dispoziția turiștilor', precizează conducerea Portului.

Hotelierii de la mare spun că nu pot da tarifele de 10 euro pe noapte promise de federația FAPT turiștilor ruși CITEȘTE ȘI Hotelierii de la mare spun că nu pot da tarifele de 10 euro pe noapte promise de federația FAPT turiștilor ruși

În acest an, între 22 și 25 iunie se va desfășura în Marea Neagră, la Odessa - Ucraina, Adunarea Generală a MedCruise, prilej cu care se vor aborda teme specifice acestei zone. Zece președinți de companii de top vor participa la acest eveniment, urmând să se ia decizii privind dezvoltarea turismului de croazieră în Marea Neagră.

Anul acesta, între 8 și 11 septembrie, se va organiza, în Portul Constanța, o nouă ediție a SCF Black Sea Tall Ships Regatta, 'unde vor sosi cele mai spectaculoase veliere din lume'. În 2015, la terminalul specializat al Portului Constanța, au sosit 36 nave de croazieră cu 35.000 turiști la bord.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
nave de croaziera
portul constanta