Airbnb permite anularea gratuită a rezervărilor, indiferent de condițiile inițiale

Airbnb permite anularea gratuită a rezervărilor, indiferent de condițiile inițiale
scris 16 mar 2020

Platforma americană Airbnb a decis să “suprascrie” condițiile normale de anulare a rezervărilor și să permită atât clienților, cât și gazdelor, să anuleze gratuit rezervările.

Criza Coronavirus - LIVE TEXT România atinge 158 cazuri. Alte 19 persoane îmbolnăvite CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - LIVE TEXT România atinge 158 cazuri. Alte 19 persoane îmbolnăvite

După ce la finalul săptămânii trecute a introdus posibilitatea anulării gratuite a rezervărilor doar pentru anumite regiuni, precum Statele Unite, Coreea de Sud și Italia, Airbnb a decis să extindă acum această politică la nivelul întregii platforme.

Singura excepție o reprezintă călătoriile în interiorul Chinei. În rest, toți ceilalți utilizatori au posibilitatea să-și anuleze rezervările.

Coronavirus - cum se simte un antreprenor în România, astăzi. \ CITEȘTE ȘI Coronavirus - cum se simte un antreprenor în România, astăzi. "Nu am crezut că totul va fi atât de brutal și de repede. Sunt cam sceptic cât de repede vom trece peste asta, dar văd și o oportunitate uriașă."

Există, însă, o anumită perioadă stabilită. Regula este valabilă pentru călătoriile care urmau să fie făcute în perioada 14 martie - 14 aprilie. În funcție de evoluția pandemiei, nu este exclus că Airbnb să decidă extinderea perioadei.

În mod normal, utilizatorii care se încadrează, ar trebui să primească un mesaj automat prin care să fie înștiințați de modificare.

Chiar dacă, dintr-o eroare, nu primesc mesajul de notificare. Aceștia își vor recupera toți banii dacă vor încerca să-și anuleze rezervarea.

Deocamdată, Airbnb este un caz singular într-o industrie care încearcă să-și minimizeze pierderile în contextul pandemiei de coronavirus. Marii jucători, precum Booking.com sau alții, nu au luat, până acum, măsuri similare.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbnb
cazare
travel