ANAT: Sejururi de 3,8 milioane de euro, cumpărate cu vouchere de vacanță, în primele luni ale anului

ANAT: Sejururi de 3,8 milioane de euro, cumpărate cu vouchere de vacanță, în primele luni ale anului
scris 12 iul 2017

Românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanță în valoare de 3,8 milioane de euro, în primele patru luni ale anului, reprezentând mai mult de o treime din suma înregistrată tot anul trecut, de 10 milioane de euro. Suma e departe de potențialul pieței, din cauza faptului că voucherele se acordă frecvent numai în sistemul privat.

"Există posibilitatea ca anul acesta să fie depășită suma înregistrată anul trecut, la nivel național, datorită sistemului privat. Din păcate, eșuarea programului guvernamental, cu tot cu aprobarea Ordonanței de Urgență 46, prin care se acordă vouchere de vacanță și bugetarilor, un paleativ palid al promisiunilor din campanie, va face să înregistrăm anul acesta vânzări pe vouchere de vacanță de cel mult de 15 milioane de euro, numai în sistemul privat, cel de stat probabil nefiind viabil în acest an", declară dr. Alin Burcea, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

O mare parte din cele peste 419.000 de vouchere decontate în primele luni ale anului, reprezentând aproximativ 40% din numărul voucherelor acordate tot anul 2016, au fost folosite pentru cumpărarea de sejururi pe litoral în sezonul 2017.

Ministrul Dobre vrea să le închidă hotelurile de la mare fraților Micula. Viorel Micula: E o răzbunare a statului pentru că l-am dat în judecată CITEȘTE ȘI Ministrul Dobre vrea să le închidă hotelurile de la mare fraților Micula. Viorel Micula: E o răzbunare a statului pentru că l-am dat în judecată

Statisticile ANAT arată că până la finalul lunii iunie vânzările de vacanțe pe litoral prin agențiile de turism sunt mai mari cu 12% față de anul trecut. Creșterea este determinată și de introducerea, în premieră, de vara aceasta, a transportului cu avionul în pachetele de vacanță. Astfel, turiștii au posibilitatea să ajungă mai repede la mare de la Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca și Iași.

“2017 va fi un sezon cu mult mai bun decât în 2016, când vânzările de vacanțe pe litoral prin agențiile de turism au crescut cu 12%. Avem transport rapid cu avionul, dar avem și mai multe evenimente organizate pe litoral vara aceasta, care vor atrage mai mulți turiști români, dar și străini”, arată dr. Alin Burcea, președintele ANAT.

“Din datele de până acum, în clasamentul stațiunilor preferate pe litoral, după Mamaia, care este mereu prima, Eforiile au luat locul Venus. Cererea de vacanțe la Eforie Nord sau Eforie Sud o depășește cu mult pe cea de anul trecut, gradul de ocupare fiind de peste 80%, în luna iunie, potrivit discuțiilor avute de reprezentanții ANAT cu hotelierii din zonă“, arată Adrian Voican, prim vicepreședinte ANAT.

ANAT este asociația patronală agențiilor de turism din România, cărora le reprezintă interesele profesionale la nivel național, european și internațional. Asociația are ca membri activi 500 de agenții de turism, cele mai importante din țară, care cumulează peste 85% din vânzările pachetelor de turism și călătorie, estimate la aproape un miliard de euro anual și au împreună peste 4.600 de angajați. Industria turismului în România are peste 120.000 de angajați  și contribuie la economia națională cu aproape 2% din PIB.

viewscnt
Afla mai multe despre
anat
vouchere de vacanta
turisti